vrijdag 10 mei 2024

Veel

Ontroerend
https://x.com/WaterdrinkerP/status/1787590842426827190
---
Ik hoorde van een man die door medicijnen jaren van zijn kindertijd kwijt is. Dit zal bij veel kinderen in meerdere of mindere mate het geval zijn geweest en het zal voor de rest van hun leven invloed hebben denk ik. Ingrijpen in hersenprocessen. 
---
Ik zag dit filmpje, wat is het toch, dat wat goed is niet mag bestaan?
Het gebeurde de afgelopen jaren aan de lopende band, maar vroeger gebeurde het ook af en toe blijkt, misdadig. Misdadig tegenover patiënten die geholpen konden worden, op een zachte manier, misdadig tegenover de arts. Wat slecht is, of op z'n minst nare bij-effecten heeft mag wel, deel van de omgekeerde wereld. https://x.com/iluminatibot/status/1787758862746972376
Hetzelfde geldt voor "Fenbendazol, dat goedkoop en effectief schijnt te zijn. Er wordt geen klinisch onderzoek naar gedaan. "Het heeft in vitro en in vivo minstens twaalf bewezen antikankermechanismen", schreef kankeronderzoeker Dr. William Makis. 
https://vigilantnews.com/post/the-overlooked-miracle-drug-for-cancer-why-big-pharma-fears-fenbendazole/
---
Om nog even bij misdaad te blijven. Waar ik vroeger niet mee bezig was is in hoeverre iets of iemand bedreigend is, voor een persoon, ene groep, een land. Ik heb het niet over terrorisme of totalitaire regimes, dat is altijd bedreigend, maar bijvoorbeeld de waarheid. Hoe zit iets werkelijk in elkaar en in hoeverre gaat dat in tegen een gedachtegoed wat macht (en geld) oplevert. Niet alleen in de politiek, overal. Maar in dit geval? De moord op Pim F. lijkt toch ook heel anders in elkaar te zitten dan hoe het leek. En wat een verschil in straf voor V. of voor de moordenaar van Theo. Opvallend. Ik heb er ooit vaag iets over gehoord.
Er is een documentaire over en er is een boek (Ine Veen) over geschreven. Zoveel is niet wat het lijkt. Ik weet hier verder niets van, ik ga er meer over lezen. Ik zag een lezing van Professor Smalhout hierover. Die man was op zich ook al een bedreiging want hij schreef allerlei kritische boeken, onder andere over hoeveel mensen er onnodig door narcose stierven. Hij schreef ook 'Nederland is gek geworden'. Een regel er uit: "In de bodemloze put van de EU worden zonder enig probleem tientallen miljarden euro's van ons belastinggeld gestort, maar verzorgingshuizen moeten bezuinigen op essentiële zaken.' De laagste kwaliteit is in Nederland maatgevend geworden".
Ik denk niet dat het overal zo is, maar je wil toch alleen het beste van het beste voor iedereen?
Als ik naar de mans gezicht keek dacht ik ja, die vertrouw ik. Als hij nog geleefd had (hij schijnt een vreselijk einde gehad te hebben) zou hij vast aan de kant van de integere artsen gestaan hebben, die tegen de prikken waren.  Patiënten liepen met hem weg, collega's hadden een hekel aan hem, niet inhoudelijk, maar omdat hij naar buiten kwam met misstanden.
Precies wat er nu gebeurt.
Hij heeft o.a. in het Militair Hospitaal gewerkt, een ziekenhuis dat ik goed kende (er is nu nieuwbouw)  en wat was ik er enthousiast over, zeker na het hiërarchische ziekenhuis waar ik daarvoor vanwege Henk lang mee te maken had. Van de portier tot de chirurg, iedereen was aardig. Professor Smalhout ging op een gegeven moment in het Academisch Ziekenhuis werken (met de hiërarchie!).
"In het militair hospitaal ging een onderofficier heel gemoedelijk om met een kolonel. Bovendien was ik gewend om de volledige patiëntenzorg te doen. Dus ook postoperatief bezocht ik de patiënt. Van professor Nuboer mochten anesthesisten patiënten niet voor en ook niet na de operatie zien. Toen hij erachter kwam dat ik dat toch deed, ontstak hij in cholerische woede. Ik kon meteen vertrekken.’
Dit zegt weer zoveel. Artsen die niet boven maar naast een patiënt staan zijn voor mij de beste artsen, ze werken op de enige manier die nodig is. Voor genezing is empathie even belangrijk als technische deskundigheid.
---

Een cracker met avocado, tomaat, peper en zout. Twee vijg-pompoenpit-boterhammetjes met een beetje honing.  


Vijg-pompoenpitbrood
200 gram havermout
75 gram lijnzaad
1 volle theelepel wijnsteenpoeder
120 gram pompoenpitten
1 theelepel zout
1 eetlepel psyllium
Kaneel en gemberpoeder
50 gram walnoten in stukjes (kunnen ook andere noten of zaden zijn)
100 gram vijgen in stukjes (met dadels, abrikozen of rozijnen kan ook)
Een stuk gember in stukjes  
2 koppen en een beetje lauw water (waar ik de vijgen in geweekt had)

Op 180 graden 60 minuten bakken en in de oven af laten koelen.

Ik doe er alleen boter of kokosolie op, maar Henk vindt een beetje zoet erop lekker.
De vijgen waren oud en keihard geworden. Normaal week ik nooit gedroogd fruit van tevoren, maar ik vond het nu niet erg want ik gebruikte het weekwater dus er ging niets aan smaak verloren.