maandag 13 mei 2024

Prachtig weer

Heeft u ook zo genoten van het lekkerst denkbare weer, de afgelopen twee dagen? Zonnig, windje en daardoor helemaal niet benauwd en een heerlijke temperatuur van rond de 23 graden.

Vanmorgen vroeg
Huisarts Els van Veen: "Waarom spraken zo weinig medici zich uit?' vragen veel volgers mij, maar ik voer dan aan dat artsen die zich wel uitspraken vanaf begin 2020 werden verketterd en gedemoniseerd. Bovendien werden ze gecensureerd en geweerd uit de main stream media, zodat m.i. een vertekend beeld ontstond: Alleen artsen die de maatregelen ondersteunden en de latere prikken propageerden waren in de media te zien en te horen.
Al in juli 2020 werd er een brandbrief van bezorgde artsen door tientallen artsen ondertekend, wat later dat jaar uitgroeide tot het artsencollectief, waarbij toen al 2000 medici, huisartsen, sociaal geneeskundigen en medisch specialisten, zich hadden aangemeld. 
Later dat jaar werd het te gevaarlijk om de lijst publiek online te houden, omdat zeker de medisch specialisten op de lijst te maken kregen met doxing; de ziekenhuizen waar zij werkten werden benaderd dat ze ontslagen zouden moeten worden". 
---
Verdrietig hoe een land kan veranderen. Dit is een filmpje en een fotoserie uit Iran van hoe het was voor 1979. Ik weet het nog als de dag van gisteren, ik zat aan de keukentafel en luisterde naar het vreselijke nieuws over de staatsgreep. Weg vrijheid.
https://x.com/TheFigen_/status/1789380702674317422
en https://x.com/mashedAvocado_/status/1789382744486637973
Er zullen uitzonderingen zijn, maar monarchie├źn leefden in vrede en voor een groot deel nog. Een van de redenen is denk ik omdat het overgeleverd wordt, een ander belang is er niet. En vaak, meestal, altijd? gaat het samen met beschaving. Doordat alles anders wordt, alls op zijn kop staat overal, weet ik niet hoelang er bijvoorbeeld in Nederland nog een monarchie zal blijven. Het zal er niet beter op worden als hij weg is. En dat er veel geld in omgaat, vrede is toch veel belangrijker? Dat vind ik in ieder geval.

harryHermione