maandag 20 mei 2024

Korte stukjes

Een paar nachten geleden droomde ik over het Janskerkhof in Utrecht, waar ik mijn opleiding deed. Henk stuurde me deze foto, hoe mooi. Op de achtergrond de Janskerk, die op het Janskerkhof staat.


Toen Henk ooit uit narcose kwam zong hij: "Je bent als een wilde orchidee". :-) In dit filmpje gaat gaat het anders maar de overeenkomst is de narcose.  
https://x.com/InternetH0F/status/1791853794109587575

Ik heb het boek van José Ortega y Gasse 'De opstand van de massamens" geplaatst bij het bericht van 14 mei. Er staan goede recensies bij. 
Als u geen zin heeft om het boek op te zoeken, hier is het:
https://www.bol.com/nl/nl/p/de-opstand-van-de-massamens/9200000051926138/?bltgh=tn1Y7WcgGE7c5E7gm8BEWA.2_6.7.ProductTitle
---
Mooie foto's van vrouwen gekleed in de traditionele kleding. Kleurige vrijheid was het.  Nu geketend en wat een intrieste uitstraling, 
als je er al iets van kan zien. 
https://x.com/AzzatAlsaalem/status/1791766634639552968 Voor vrouwen uit deze culturen is er vaak niet eens de mogelijkheid denk ik, om inspiratie te voelen, waar ik gisteren over schreef. Hoe kan het zo ver komen, dat een groep zoveel macht krijgt. Wat laten we allemaal gebeuren. Als ik over de Tweede Wereldoorlog lees, hetzelfde. Mensen werden verraden, men liet mensen mishandelen, oppakken en naar kampen transporteren. Op de (verzets)helden na natuurlijk, die zorgden dat mensen informatie kregen, eten, een veilige plek, of gered werden. De meeste mensen maakten deel uit van de massa, deden niets om het te stoppen. Hetzelfde zie je nu. Massa en zondebokken. Ik wil een toverstaf!
---
Ik hoorde een uitspraak:"Als de leerling er klaar voor is dient de leraar zich aan". Je hoeft je er niet altijd bewust van te zijn. Als je toe bent aan een volgende stap kom je iets of iemand tegen waardoor je verder komt, op je unieke pad. 

YangGuangWu

Soms kijk ik bij de fotograaf wat hij verder heeft gefotografeerd. Bij deze meneer staat dat er reizen zijn die je alleen moet maken. Er volgen veel foto's van takjes met bloesem(s).
Elke foto heeft een sterke energie en bij elke foto zou je kunnen mediteren of bidden. Op het eerste gezicht lijkt het op elkaar, maar net als uw pad is elke foto uniek.
https://pixabay.com/nl/users/yangguangwu-23578224/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=6796350

Ik ben op het moment helemaal verzot op dit toetje. Pur Natur bio yoghurt van de Jumbo waar ik sojalecithine en rozijnen doordoe, zodat het dik en romig wordt en dan sinaasappel erop.