donderdag 16 mei 2024

George en kabinet

Wie in uw leven liet vroeger merken dat hij vertrouwen in u had?
Voor mij was een van die mensen George Groot. Hij overleed eergisteren.
Ik genoot altijd van zijn lessen, waar altijd een bepaalde diepte in zat en de liefde voor taal verbond ons. Het was zijn vak en dat werd het voor een groot deel ook voor mij en hij heeft daar zeker een rol in gespeeld. Dank George.
Behalve Jaques Klöters is iedereen van Don Quichocking nu overleden.
Ik las dat hij altijd bang voor de dood was en nu het aan de orde was, hij had al twee jaar kanker, was de angst verdwenen. Een geweldige ontdekking zei hij in een interview..
"‘Op een dag is het op. En ik nader die dag nu. Ik ben ervan overtuigd dat mensen bang zijn voor de dood omdat ze onbewust denken: er komt vast nog een heel mooi stuk en dat loop ik dan mis. Terwijl je beter had kunnen zorgen dat dat mooie stuk er al wás."

KIMDAEJEUNG

Ik zocht net naar een mooie bloem en toen bedacht ik me dat Anke (Groot) zei dat ze hield van een bloem/roos in een vaas en ik herinner me ook dat ez zei dat ze zo van blauwe perzen hield. IK weet nog waar we stonden toen ze dat vertelde. Anke en George waren samen een instituut, meters lang allebei en in het wit gekleed. We keken tegen ze op. Ze hadden ook een bepaalde strengheid, vooral Anke en George ging regelmatig conflicten aan. Na een optreden waren ze zacht en warm. Karaktervolle mensen, die veel betekend hebben voor het cabaret in Nederland. 
---

Henk stuurde me net dit, om te laten weten dat er een nieuwe serie komt. :-)


Grappig. Om 9.30u komt er een live uitzending over de plannen. 
Er zal veel zijn waar ik het niet mee eens ben, vooral wat de natuur betreft, maar het kon ook niet doorgaan zoals het ging.