maandag 6 mei 2024

Morgenkoffie met boekjes

Ik had nog twee berichten deels klaar staan, maar vond de afgelopen twee dagen te belangrijk om het te mengen met iets anders. Eerst een boekjesgoedenmorgen* en dan een van de twee berichten.Kleine wonderen, grote wonderen, levensveranderende wonderen. Van kleine wonderen zijn we ons elke dag bewust. Zo ook vanmorgen (dit was vrijdag). We gaan niet vaak weg en als we dingen moeten doen combineren we ze. Zo hadden we vanmorgen een heel programma (voor ons doen dan). Eerst tanken, pasje werd geweigerd, kon niet gebruikt worden daar (we tanken niet vaak, maar als we het doen, altijd bij dit tankstation). Uiteindelijk pasje ervoor gehouden en toen deed hij het wel. Incontinentiemateriaal (waarom was ze incontinent geworden??) voor onze mevrouw, wat nog bij haar vorige adres bezorgd was naar haar nieuwe huis gebracht, twee vuilniszakken vol. 
Daarna naar de kringloop. Van alles weggebracht, ook van andere mensen en vooral boeken. De man die het aanpakte zei dat boeken altijd in trek zijn. Toen kregen we het over 'rijkdom' en vertelde hij over zijn volkstuin en hij hield niet op. We weten wat hij allemaal kweekt, voornamelijk oude gewassen. Hij vertelde met zoveel enthousiasme. Ik hoef echt niet op vakantie, want als ik daar ben, ben ik het. Toen nog even naar de kringloopwinkel ernaast, Henk wilde graag een jasje/colbert. En hij vond het, een mooi zomers jasje, met een briefje in een jaszak met de opdracht twee memorykaartjes voor het bruidspaar te tekenen. Wat een leuk idee en wat leuk dat we dat vonden. En ... we hadden laatst een sherryglaasje kapot laten vallen, een lievelingsglaasje. Toen hadden we er nog maar een. Uit twee andere glaasjes gedronken, maar die drinken minder lekker en ze zijn voor Port. Zien we daar toch drie van die zelfde sherryglazen staan. Nu hebben we er dus vier, wat fijn!! Dit bedoel ik ... kleine wonderen die het leven vreugde geven.
---
Journaliste Eva Munnik: "Alleen staan voor de vrijheid en gelijke behandeling van mensen die in jouw ogen de juiste keuzes maken, dat is in mijn ogen het grote gevaar voor een vrije en veilige samenleving".
Dit is precies waar het om draait denk ik. 'Progressief' tegen 'conservatief' en vice versa. En zo kom je geen stap verder, integendeel, het zorgt voor meer polarisatie.

Jort Kelder: ‘Burgers die zich niet wilden laten vaccineren (…) werden pesterig in de neus gepord, hoewel dat de besmettingsgraad nauwelijks omlaaghaalde. Dát Nederland viert de vrijheid, maar vraagt erom geknecht te worden.’

Ik weet dat Jort goed bevriend is met Rutte, maar hier verschillen ze sterk, of Rutte vindt het ook maar laat iets anders zien.
---

Gisteravond van wrapsbeslag pannenkoeken gemaakt door 
door lijnzaad er doorheen te doen. Gevuld met plantaardige stukjes kip, spinazie, veel bieslook, tijm, heel fijn gesneden ui, peper en zout. Een beetje tomatensaus gemaakt voor erboven op en geraspte kaas. Het lijkt op de cannalloni van mijn moeder vroeger, een van mijn lievelingsgerechten, maar dat waren gewone pannenkoeken en was met gehakt. Verder hetzelfde.*Deze beker is gewoon te koop en door het 3d effect kan ik bijna niet geloven dat je er gewoon uit kan drinken. Er staat bij: "Ideaal voor bibliotheek, kantoor, keuken, huis, slaapzaal of restaurants." Slaapzaal??? Maar ja, ik heb geen Paypal of andere mogelijkheid die erbij staat meer dus kan hem niet bestellen. Anders had ik hem voor mijn verjaardag gevraagd. Goede combinatie, samen met Kierkegaard. https://boxzola.com/products/3d-bookshelf-mug-summer
Ik ga eens informeren, her en der.


Ik wens u allemaal een mooie week!