vrijdag 17 mei 2024

weten of niet willen weten

Arts Jona Walk: "Veiligheidsdiensten gebruiken "experts" om actief de publieke opinie in te beïnvloeden". https://www.ftm.nl/artikelen/geheime-diensten-zetten-onafhankelijke-experts-in

Er was een Duitse journalist die vertelde hoeveel manipulatie er is in de journalistieke wereld.
En dat hij jarenlang steekpenningen kreeg tot hij zei tot hier en niet verder. Niet alleen de politiek, ook journalisten zorgen voor een scheef beeld en oorlogen zei hij. Het boek dat hij hierover schreef is nog steeds niet in het Engels vertaald. Het heet "Journalisten te huur" ("Gekaufte Journalisten" ). Hierin legde Ulfkotte gedetailleerd uit hoe de propagandacampagne van de VS en de NAVO werkt. 
Vervolgens verklaarde hij dat hij onder zijn naam teksten publiceerde die waren geschreven door agenten van verschillende inlichtingendiensten, waaronder de CIA.
Hoe meer je weet hoe erger het is. Niet weten leeft gemakkelijker, maar het klopt niet vind ik.  Alles gaat steeds meer gecontroleerd worden. Alleen als iedereen in opstand komt kan er nog iets gekeerd worden, anders niet en zijn we aan de leeuwen overgeleverd. Nog steeds zijn er veel mensen die dit niet beseffen. En dan, op een gegeven moment is het te laat. Alleen daarom ben ik niet negatief over de nieuwe politieke koers. Of ze zich luid en duidelijk uitspreken weet ik natuurlijk niet, ik kan het alleen maar hopen. Ik heb de plannen in de liveuitzending gehoord vanmorgen (inmiddels gisteren) en oh, er is van alles waar ik het zeker niet mee eens ben (alleen al geen verkleining van de veestapel, arme dieren!!!), maar blind doorgaan, zoals het was ... onmogelijk.

Voor mensen die de ontwikkeling en gevaren van de who op een rijtje willen hebben.
https://x.com/CarineKnapen/status/1791054258617409792

Kroatisch Europarlementariër zegt: "Het zou gezonder en veiliger zijn voor de mensheid om een ​​overeenkomst te ondertekenen met het Colombiaanse drugskartel, dan een overeenkomst te ondertekenen met de Wereldgezondheidsorganisatie."
Dat lijkt me wel een heel boude uitspraak, ik vind het allebei doodeng. Alleen bij het kartel ligt het er meters dik bovenop, je weet waar je aan toe bent en in die zin is het in ieder geval niet ondoorzichtig.

Volgens mij is Japan een van de weinige landen die zich sterk uitspreekt en uitsprak.
Er zijn demonstraties tegen de who, waar je vanzelfsprekend niets over hoort.
https://x.com/PeterSweden7/status/1779479621022437673
Peter Sweden: "
HET GEBEURT 🇯🇵
Ze hielden zojuist een persconferentie in Japan waarin werd opgeroepen tot een GROOT protest tegen het WHO-pandemieverdrag. DEEL als u het pandemieverdrag niet steunt."  https://x.com/PeterSweden7/status/1790358248693846336

Het is een bijzonder land. Dit schrijft iemand die er woont.
"
Een van de dingen die ik leuk vind aan het leven in Japan is dat er een gevoel van persoonlijke verantwoordelijkheid heerst bij het grote publiek. Het is op bepaalde momenten zichtbaar, maar het gebeurt vooral als niemand kijkt.  Als er iets op de grond ligt wordt het opgeruimd, als iets gevallen is wordt het recht gezet en als je weet dat de buurman niet in staat is om onkruid voor zijn huis op straat te wieden, dan doe je je best om voor hem te wieden, op een moment dat hij het niet ziet.
Er zijn kleine dingen die wij als individu kunnen doen om de samenleving voor iedereen te verbeteren. Ze kosten niets. Ze eisen geen erkenning. Maar het voelt heel goed om op weg naar huis door een schone straat te lopen en te weten dat je deel uitmaakt van de sfeer".

Kanenori