vrijdag 31 mei 2024

Eindelijk

Eindelijk, de eerste onbespoten, lekkerste aardbeien van de wereld! Gesmuld.


Na de glanzende aardbeien schrijven over narigheid is eigenlijk weer een te grote overgang, maar het gaat niet anders. Ik houd me in, benoem maar een deel omdat ik niet wil dat dat de narigheid te veel ruimte inneemt en dan kies ik ook heel nog duidelijk dit wel en dat niet.
Het loopt overal uit de hand, zelf in kleine plaatsen waar je het absoluut niet verwacht.
Wanneer gaat iedereen beseffen dat er veel gebeurd wat een paar jaar geleden nog niet gebeurde. Voorbeelden te over, ik pik er twee uit, monteurs op straat die zeggen dat geweld deel van hun werk is geworden. Mensen die boos zijn omdat ze een stukje om moeten lopen, woede omdat de klus door een onverwacht probleem niet af is en de monteurs in het donker niet mogen lassen enz.
En dan Roland Garos, ik weet nog dat het stil was ... sinds een aantal jaren hoor je mensen vanaf de tribune roepen, maar nu gaat dat dus verder, er wordt beledigd, kauwgum gespuugd ...
Nu.nl:" Het gedrag van de toeschouwers is meer dan ooit onderwerp van gesprek op Roland Garros. Verschillende wereldtoppers uitten in Parijs hun ongenoegen, waarna de organisatie zich geoodzaakt zag om in te grijpen. "Kijk naar het voetbal, dat willen we niet. Hooligans, vechtend op de tribune, rookbommen, vuurwerk."
In rood staat 'Sinds corona zien we een gedragsverandering"
"Toernooidirecteur Amélie Mauresmo kondigde een pakket aan maatregelen aan, waaronder een alcoholverbod op de tribunes.

Die hele periode en vooral de lockdowns hebben alles wat al aanwezig was versterkt, Soms ten goede, vaak ten kwade. Of de prikken hier ook een aandeel in hebben weet ik niet want in Nederland zijn toch niet veel kinderen geprikt? Ook bij kinderen gebeuren de raarste cq ernstigste dingen, een 13 jarige jongen die met een groot mes iemand dwingt zijn fatbike af te staan. Gelukkig reden mensen de jongen achterna en kon hij eenvoudig gepakt worden. Er is zoveel beschadigd bij ongelofelijk veel mensen. De incidenten gaan achter elkaar door. Men is doodongelukkig, anders zou het niet gebeuren. Het zou bij de bron aangepakt moeten worden, maar het gaat om zo veel mensen. Dat is onmogelijk. Alleen een grote gebeurtenis kan het tij keren, dat alles op zijn kop gaat.


Ella

Het verwachtingsvolle voor de toekomst, dat de weg open lag, ik weet nog zo goed hoe het voelde. Door hoe de wereld nu is, is dat voor een groot deel verdwenen en dan alle frustraties erbij ... Gemis.
---
Bill G. zegt dat het geld dat nu aan oude, zieke mensen gegeven wordt beter naar leraren kan gaan. Hij zegt het veel sterker dan hier staat. Veel mensen mogen niets zeggen en sommige mensen kunnen alles zeggen zonder sancties. Mensen met heel veel geld.
---
Ik las en zag er iets van, dat de rapporten van het Duitse rivm ongelakt(!!!!) zijn vrijgegeven en ze wisten van de bijwerkingen en toch prikken ... Mensen zijn boos, maar dat het nu daar, in tegenstelling tot hier, wel zichtbaar is vind ik positief. Ik blijf me ook richten op alles wat zich wel ten goede keert!

Robert-Koch Institut:
"Das RKI hat die weitestgehend entschwärzten Protokolle des internen #COVID19-Krisenstabs sowie eine Stellungnahme auf der Internetseite veröffentlicht."
---