donderdag 20 juni 2024

Lekker hapje. Dit bericht wacht al vanaf 22 april

Wat een lekker hapje. https://x.com/buitengebieden/status/1781633349645156755
---
Gisteren schreef een vriendin mij dat haar moeder altijd zei dat ze met een glimlach moest gaan slapen, dat je daar een vrolijk gezicht van houdt. Als je de dag afsluit met een fijne gedachte, die nodig is voor de glimlach, heeft dat ook invloed op de nacht denk ik. Het verwerken van allerlei gevoelens gaat toch wel door, daar is de nacht essentieel voor.
In tegenstelling tot vroeger weet ik jammergenoeg nog maar zelden een droom, maar vanmorgen droomde ik over heroïne, die in zakjes in een krat onderaan een roltrap stond. Ik zei dat het echt beter was om die krat ergens anders te zetten. :-)
Even terug naar de lach voor het slapen gaan. Ik vind het fijn om de dag met een lach te beginnen en die vrolijkheid deel ik graag met u. 

Net liet ik u een lekker hapje zien, dit hapje is dat ook!
Tegenaan gestoten dus een beetje rommelig, zeker voor de foto, maar ach, ik wil hem u toch niet onthouden. Shoarmareepjes van de Vegetarische slager, met daaronder sla, tomaat en veel knoflooksaus, mmm.De reepjes zaten in de 'wij verspillen niet bak'. Nog even gekeken of er iets slechts in zit, maar nee, geen toevoegingen, geen conserveringsmiddel. Soja, veel specerijen (shoarmakruiden) en verder zonnebloemolie, zout, azijn, natuurlijk aroma en tijm. Het is stevig, knapperig en heerlijk.
---

We zagen de documentaire "Dood door schuld?" Als je weet wat kan helpen om minder zieken te krijgen en het gebeurt niet ... De laatste regel die wordt uitgesproken t.a.v. aerosolen en het effect van ventilatie is: "Negeren, Ridiculiseren en dan We wisten het altijd al".
Nu wordt het belang van op een goede manier ventileren door instanties, waaronder de who beaamd, maar hoe anders was dat in het begin. Ik weet niet meer van wie ik het hoorde en het speelt lang geleden, 70er jaren? dit voorbeeld, dat iemand in de wachtkamer ziek was geworden door iemand die er eerder had gezeten. Dat laat de kracht van de aerosolen duidelijk zien, net zoals bij alle grote evenementen aan de hand was, maar ook in het klein, wat ik gewoon zelf mee maakte, achter in de auto van degene die geprikt en geboosterd voor me zat. Geen grote druppels, die veel minder diep komen, maar de kleine, die blijven hangen. Op die manier kreeg ik HET virus, waar ik blij mee was.