vrijdag 7 juni 2024

Schoonheid en overgave

Eergisteravond was er zulk mooi licht. Hier een glimp van de betovering.


Allemaal liefde.
https://x.com/ThebestFigen/status/1798495013107589374

In vervolg op gisteren zijn de rapen nu gaar. Eerder hoorde ik al geruchten dat een klein, vol land aangevallen zou worden. Dit was toch te verwachten, hoe kon het anders gaan? Ik snap niets van het gevolgde beleid. Als iemand zich in het nauw gedreven voelt, een mens, een land ... In de krant staat: "Russisch parlementslid dreigt met nucleaire aanval op Nederland: ’Daarna zal alles in Europa volkomen dood zijn’ zegt hij.
Misschien naar aanleiding hiervan roept een hoge defensiefunctionaris alle medewerkers op om het Nederlandse leger versneld gereed te maken voor een mogelijke oorlog. We wachten het af, als het klaar is, is het klaar. Ik ren, als dat nog mogelijk is wel meteen naar buiten. 
Misschien zullen ze toch nog wel een paar keer nadenken want straling gaat ver.
---
Ongelofelijk gitaarspel
https://x.com/interesting_aIl/status/1798698654271766647 
---
Een bekende AI onderzoeker, Sam Altman (Hij is de CEO van OpenAI, waarvan hij medeoprichter is), denkt dat er een kans van 99,9 % is dat AI de mensheid uitroeit. Nou zeg, eerst de aanval of eerst AI? Ik vind AI eng en het is voorspelbaar dat het aan de haal gaat met wat dan ook. Hoe het zou kunnen gaan, geen idee. Alles is mogelijk denk ik. 
En dan zijn er de prikken dus ... maar ik word hier niet bang van. Een combinatie van het leven gaat zoals het moet gaan, dat is een diep religieus gevoel en nuchterheid. Tegen zulke grote gebeurtenissen is niets te beginnen.
Ik richt me daarom nog meer op wat ik mooi vind,, wat ik fijn vind om te doen (aan u schrijven bijvoorbeeld!) en wat ik interessant vind om te ontdekken. 
---
En ter verpozing even een gezond fruitsnoepje maken.
https://x.com/JasonBjorn5/status/1798505352545394792
---
We moesten kort in de stad zijn. Druk, lawaai. En dan terug in het bos, wat een weldaad.
Dit is een lievelingsplekje van ons.

Heeft u een lievelingsplek in de buurt, waar u altijd naar terug kunt gaan? Waar u tot rust komt en zich kunt bezinnen?