maandag 3 juni 2024

Lunch en Europese verkiezingen

Vanmorgen huppelde een haas voor ons uit en later zagen we een konijn, die zat  rustig te ontbijten op een grasveldje. We hebben er een tijdje bij gestaan en dat vond hij helemaal niet erg, hij at rustig door van het lekkere gras.

Gisteravond overheerlijke pizza van amandelmeel met daarop tomatenpuree, verse oregano, ui, paprika, champignons, kaas en Sienakruiden. Erbij sla met olijven. Ik zal de pizza(bodem) bij recepten zetten.  Tussen de middag hadden we aspergesoep en havermoutkoek met appel. 
In die havermoutkoek kan elk denkbare soort fruit en het kan ook hartig. 
Omdat we onze paspoorten moesten laten verlengen waren we druk vanmorgen en toen maakte ik de havermoutkoek met de bosvruchten (veel) die ik nog in de diepvries had. Zo klaar.
Banaan prakken en daardoor 1 eetlepel gemalen lijnzaad of een eitje, scheut plantaardige melk, 1/2 beker havermout en volle theelepel wijnsteenbakpoeder of gewone bakpoeder. Lekker veel fruit erdoor en gisteren deed ik er twee fijn geknipte dadels door, vandaag 4 omdat de bessen van de bosvruchten zuur zijn. Als u het niet zoet genoeg vindt een eetlepel ahornsiroop, honing agave of dadelstroop erdoor doen. 


We vroegen ons af op wie te stemmen 6 juni. Als vanzelf dachten we aan PvdD, maar ze hebben zich niet sterk gemaakt tijdens de pandemie en zijn sowieso niet overtuigend als het om enge dingen gaat vind ik. Toen dachten we aan de SP, nooit op gestemd, maar die hebben wel hun stem laten horen, maar nu Renske er niet meer is ... en verder heb ik daar toch ook niet zo heel veel mee. Toen kwamen we via Jupijn Haffmans (Vierde Golf!) bij 'Meer Directe Democratie', misschien gaan we daarop stemmen en dan op Hester Bais. Het is geen partij, maar onafhankelijke vertegenwoordigers, dus niemand hoeft naar de mond gepraat te worden, Hester Bais schreef  'Worst bank scenario'.
https://libris.nl/a/hester-bais--wink-sabee/worst-bank-scenario/501457873?#paperback-9789083148229 
Ze is advocaat en gespecialiseerd in financieel recht. Ze is klokkenluider, ze heeft het over corruptie bij banken en heeft processen glansrijk gewonnen. Ze zegt: "Niet Follow the money, maar follow the people".
Paul Ruijs schrijft: "In aanvulling op “follow the people” in plaats van “follow the money” is het verhelderend / tekenend dat Churchill in die context ooit opmerkte:
“There are no problems, there are only people”.  
https://meerdirectedemocratie.nl/wie-zijn-we/