woensdag 5 juni 2024

Ertussen springen

Ik vind dit zo grappig, heb het al vaak achter elkaar gezien. De 2e x precies tegelijk!
https://x.com/Yoda4ever/status/1797651056996053326

Elke oorlog heeft iemand nodig die ertussen springt zodat de vechtende partijen uit elkaar gehaald worden.
Vroeger als kinderen ruzie hadden zei de moeder toch vaak ga naar Jantje toe en zeg sorry., geef een handje en ga weer samen spelen.
Nu niet, schieten, bommen, kernwapens en wat al niet meer. Mee dreigen of gebruiken ...
Het escaleert steeds meer en de situaties, de oorlogen, ze gaan van kwaad tot erger. 
Er zijn vast en zeker mensen/diplomaten die iets zouden kunnen doen, waarom gebeurt het niet? https://x.com/gunsnrosesgirl3/status/1797365113558638758
Zeker niet blijven vechten. Al
leen bemiddelen om tot vrede te komen kan een verandering teweegbrengen.
Hoeveel mensen willen vrede? Toch oneindig veel meer dan mensen die oorlog willen?

De hele dag Fauci onder vuur. Morgen gaat het verder. Mede door hem werden mensen gedwongen zich aan regels te houden, kapjes, afstand, lockdown. Het eerste wat ik zag was hij, zittend bij een baseballwedstrijd, waar niemand heen mocht. Hij wel! Vlak naast hem, geen afstand dus, twee andere mensen en zonder mondkap.
Ik zag hoe kindertjes gedwongen werden maskers te dragen. Dat was hier gelukkig niet zo maar in veel andere landen wel. Het sloeg helemaal nergens op, niet om aan te zien en hoe ontzettend ongezond. Het een zeggen en het ander doen.  
Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Hij krijgt veel over zich heen en natuurlijk is het vreselijk dat hij, vrouw en kinderen bedreigd worden. Hoe verzin je het om iemand te bedreigen. Maar wat heeft hij veroorzaakt en dat gaat vele malen verder dan bedreigen.
---

Cees, van de wob en woo aanvragen plaatst:
"26/3/'21. Signaal van zorginstelling dat corona als een veenbrand om zich heen grijpt onder adequaat gevaccineerden. RIVM staat voor een raadsel. 
Benieuwd of de gevaccineerden ook een bron van transmissie zijn"
Ze waren vanaf het begin dus op de hoogte, maar er veranderde niets. Dit sluit volledig aan op het vorige, weten van de gevaren en niets doen ...
---
Het is ontspannen en heerlijk om naar wolken te kijken vind ik, er helemaal in te verdwijnen. Met alles om ons heen is ontspanning een noodzaak.