zondag 9 juni 2024

Zondagochtendgroet

Goedemorgen lieve allemaal.
Het is bewolkt, maar we liepen tijdens onze vroege wandeling in de zon. We lopen altijd hand in hand. Nu ook even hand in hand met ons gezicht in de zon gestaan.

Gisteravond hadden we een soort risotto met heel veel groente; prei, courgette, paprika, knoflook, verse kruiden, tomaatje bovenop. Eenvoudige, heerlijke maaltijd.

voor 4 kleine brownies of muffins
1 grote banaan, samen met 60 gram pindakaas (of notenpasta) en 25 gram cacao pureren.
Dat is het. Er komt geen meel aan te pas. Kwartiertje of iets langer in de airfryer op 160 graden.
Er kunnen chocoladenibs of stukjes noot door. Of kokos, rozijnen ...
Ik zou er normaal een brownie van gemaakt hebben, maar ik maakte weinig beslag en heb geen mini brownievorm 


Ik herinner me de uitspraak van Marianne Zwagerman indertijd over dor hout heel goed, maar later heb ik gelezen hoe ze het bedoelde en werd het al anders. Haar vader, die toen ze de uitspraak deed in die doelgroep viel, stond volledig achter haar. Woordkeuze blijft wel belangrijk vind ik. Hoe zeg je iets? Als het gaat om kwetsen, maar als het gaat om hoe je omgaat met iets kunnen wij grof juist een opluchting vinden. Misschien omdat als je je machteloos voelt en iemand neemt even het woord het net is of je zelf ook ventileert. Zeker als het gaat om iemand met (veel) kennis van zaken, waar desondanks niet naar geluisterd wordt, logisch, noodzakelijk en heerlijk*.
Wij praten trouwens ook over waar leg je de grens en wat nog laten doen als je oud (of heel ziek) bent. In de pandemie stierven vooral ouderen en dan de ouderen die om allerlei redenen geen weerstand meer hadden (laten ze zich met die weerstand bezig houden, te beginnen met minder pillen geven!). Het hangt ook zo van de situatie af waarin je leeft. Met wat ze schrijft  ben ik het, als ik soms iets lees, eens (ze heeft ook een podcast), zoals met deze column. Ook al hoort ze bij het oude rechts,  ze is tegen zomaar even nergens naartoe vliegen en ze houdt veel van de natuur, van eenvoud en leeft geloof ik op het water? Ik herinner me  een interview waarin ze de bekende uitspraak uitlegt en waarin ze ook vertelt dat tijdens de pandemie haar vriend een gigantische hoeveelheid bananen mee naar huis nam. Ze maakte toen alsmaar havermoutkoekjes. Alles bij elkaar en elke gelijkgestemdheid, klein of groot omarm ik.
Ze is een van de heel weinig journalisten die zich uitspreekt en daar ook in ieder geval deels, want ik weet niet of ze alles kan zeggen, een podium voor krijgt.
https://archive.ph/PNIF9

* Neuroloog: "Waar zijn nu die klootzakken van virologen, artsen en journalisten die om het hardst blèrden dat kinderen ook gevaccineerd moesten worden, en dat een myocarditis/ pericarditis na Covid-19 véél vaker voorkwam dan na vaccinatie?
Ik heb héél, héél, héél vaak geschreven dat de schattingen van een myocarditis bij ongevaccineerden veel te hoog was, omdat het aantal infecties die er werkelijk zijn, geschat op basis van positieve PCR-testen, veel te laag was. Dat kon een kind bedenken:

En warempel: 
"Second, positive SARS-CoV-2 test data underestimates the true incidence of infection. Both lateral flow tests and PCR tests were freely available in the UK until 31 March 2023, but many asymptomatic and some symptomatic infections will not have been recorded." (medrxiv.org) 
Dit is ook een retrospectieve studie, maar wel met een goede matching. Geen enkel kind is overleden aan Covid-19, ziekenhuis- en IC-opname waren zeer zeldzaam. Dat gold ook voor de myocarditis/ pericarditis, dit kwam ALLEEN voor bij gevaccineerden. NIET bij kinderen met Covid-19."
 ---

Zelfgemaakte tandpasta:
1/4 liter pure kokosolie
2 theelepels zuiveringszout/bakpoeder/dubbelkoolzure soda (betekent allemaal hetzelfde)
https://x.com/Thekeksociety/status/1798507092669575458
---
Om heel enthousiast van te worden.
https://x.com/cooltechtipz/status/1798924975627469078