zaterdag 15 juni 2024

Zomerfruit

We vierden mijn vermaandag en oh, wat een verwennerijdag. Alleen al door het halen van het onbespoten zomerfruit (bosbessen, frambozen en 2 dozen aardbeien). We aten verrukkelijk.
Tussen de middag als toetje frambozen, 's avonds een quinoa-spinazie quiche met zonnebloempitten en toe aardbeien (de lekkerste!) met plantaardige slagroom. Nu ik het opschrijf loopt het water me weer in de mond.
Ideaal en lekker trouwens, die plantaardige slagroom. Ik vind het eigenlijk meer naar romig geklopt eiwit proeven, waardoor je er ook Haagse bluf van kan maken denk ik. Oorspronkelijk is Haagse bluf met bessensap, maar met ander vruchtensap, bijvoorbeeld sinaasappelsap of citroen is het ook erg lekker.
---
”De Europese Commissie heeft in naam van vijftien Europese landen een raamcontract met het Britse farmabedrijf Seqirus gesloten voor de levering van 665.000 doses van een vaccin tegen vogelgriep. Tijdens de looptijd van het contract - maximaal vier jaar - kan het aantal geleverde doses opgetrokken worden tot meer dan 40 miljoen. 
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/NL/ip_24_3168/IP_24_3168_NL.pdf
---
Wat zei Kissinger in 2009? "Zodra de kudde verplichte vaccinaties accepteert, is het spel voorbij. Ze zullen alles accepteren - gedwongen bloed- of orgaandonatie - "voor het algemeen belang. We kunnen kinderen genetisch modificeren en steriliseren - "voor het algemeen belang"... Vaccinfabrikanten zullen miljarden verdienen. En velen van u in deze zaal zijn toekomstige investeerders. Dit is een grote win-win-overeenkomst. Wij roeien de kudde uit, en de kudde betaalt ons voor de uitroeiingsdiensten."
Niet het steriliseren, daar heb ik in ieder geval niet van gehoord, orgaandonatie, laten we hopen dat het nooit zover komt en gen vooral voor volwassenen. En er zijn mensen die nu kritischer zijn dan vier jaar geleden, maar verder ... 
https://x.com/deSunShineBand/status/1800809119617634305
---
Ik vind dit twee dramatische berichten, maar er is ook fantastisch nieuws!!! Een van de meest vooraanstaande medische vakbladen pleit voor einde aan wegkijk-cultuur. Hier heeft arts Jan Vingerhoets een blog over geschreven: "Nederlandse onderzoekers schreven  in een van de meest vooraanstaande medische vakbladen (Britisch Medical Journal) een tot dusver ongekend kritisch artikel over de wereldwijd  aanhoudende oversterfte en de mogelijke relatie met de COVID-prikken. En passant kraken zij menig kritische noot over het beleid over de afgelopen jaren, aldus Jan Vingerhoets. 
https://www.blogdoc.nl/wegkijkenkannietmeer/ Ik vind het bemoedigend dat je echt beweging ziet.  Vooral buiten Nederland