maandag 14 december 2020

Elke dag iets 14 (het weekend verlengen)

Het is misschien een beetje raar want er was en is geen werk om naartoe te gaan, maar toch zag ik altijd een beetje tegen de maandag op. Ik hou erg van het weekend. Zaterdagmiddag werk ik nog even dus het begint daarna, al begint het vrijdag aan het eind van de middag ook al een beetje. Een glaasje wijn met een schaaltje nootjes. Nu hebben we iets veranderd aan de maandag en is de beleving anders. We ontbijten zoals zondag, maar dan in het klein. Twee heel lekkere crackers, sinaasappelsap (net zoals gisteren gemengd met rode grapefruit), beker thee, kopje koffie. Tijdens de wandeling verheug ik me daar al op. Op maandag hebben we tussen de middag het Budwigontbijt.

Als iets, groots of kleins onprettig voelt (het gaat niet over emotionele zaken of heftige levensgebeurtenissen maar over patronen en de praktijk) probeer ik te bedenken wat helpt om het anders te krijgen. Vaak ontstaat het ook vanzelf. Dit voorbeeld is natuurlijk klein, maar het is wel bepalend voor de rest van de dag Ik lees de rest van de krant en doe nog iets op de laptop. Daarna verder met de dag.

Net was de toespraak van de premier. Een strengere lockdown. Zo min mogelijk contacten. Voor ons verandert er dus niet zoveel. Museum heb ik even gedacht van wel, maar nee, niet met een vervelend mondkapje. Dat de kapper niet doorgaat is jammer. Ik houd mijn haarband in. :-)

Ik schreef laatst over de uitzendingen van Floortje. Daarin was ook een gesprek met Reid Jelles de Jong, de laatste vuurtorenwachter van Workum.

https://www.topics.nl/reid-jelles-de-jong-1934-2020-wist-wat-hij-wilde-en-volgde-onverzettelijk-zijn-eigen-pad-a15364555trouw/?context=playlist/m-ode-aan-de-doden-791a45/&utm_source=redactie&utm_medium=email&utm_campaign=DPN_ED_TOPICS_000_20201214&utm_content=article&utm_term=&ctm_ctid=78919f4a836e46ff759b685c3cb948a3