donderdag 17 december 2020

Elke dag iets 17 (Henks vermaandag en geurend groen)

Vandaag is Henks vermaandag dus weer de hele dag kleine verwennerijtjes. 
Het dagelijkse Budwigontbijt, met extra lekkere sinaasappelsap. De beker thee en later het kopje koffie staan er niet bij. Tussen de middag Sriracha-ei op geroosterd brood. Stukje kruidkoek bij de koffie vanmiddag, na het dutje en straks pelpinda's bij een biertje. Hij is gek op pelpinda's en hij weet niet dat hij ze krijgt.


Tijdens onze wandeling vanmiddag twee gesprekjes gehad onderweg. Met een mevrouw, die nota bene in Finsterwolde gewoond heeft. Ik realiseerde me weer hoe blij ik ben dat we daar gewoond hebben. We hadden het over eenzaamheid.  
Het zit van binnen. Het heeft ook niet met weinig of veel mensen om je heen te maken. Ik voelde me vroeger (nu ervaar ik het tegenovergestelde) eenzaam, juist soms tussen veel mensen. Ik was nog ver weg van mezelf. 
Deze mevrouw woont overigens alleen en voelt zich verre van eenzaam. In de zomer zien we haar vaak in de tuin, die ze meer begeleidt dan leidt. Volgens mij is ze heel oud. 
Daarvoor spraken we een meneer die zijn coniferen aan het weghalen was. Ik vroeg of ik een takje mocht hebben want ik vind het zo lekker ruiken. Ik kreeg een enorme tak die ik in kleinere takken over een paar vazen verdeeld heb. De hele kamer ruikt er nu naar.