vrijdag 4 december 2020

Elke dag iets 4 (interessante programma's)

Er zijn erg leuke tv programma's. We kijken alles terug, 's morgens, bij de koffie, een fijn moment*. 

Project Rembrandt

Droomhuis op het platteland (zien we ook al jaren op de BBC)

Typisch (met elke keer serie een andere gemeente. Op dit moment De Achterhoek. Het is wel eens iets minder, maar dat is een grote uitzondering, meestal genieten we van de bijzondere mensen die in Nederland wonen, met hun eigen of traditionele gebruiken en gewoontes

We houden van programma's waarin mensen blij worden gemaakt, op welke manier ook. Hier zijn naast Spoorloos ook allerlei andere voorbeelden van, maar omdat soms de presentatoren veranderen en het daar voor en deel afhankelijk van is noem ik ze hier niet, dat vind ik niet aardig.

De Top 2000. Vanwege de muziek en vooral de sfeer en de twee zo aangename presentatoren.

En echt pareltjes zijn de afleveringen van "Ik blijf hier' van Floortje. Niet alleen inhoudelijk zeer de moeite waard (ik word blij van mensen die kiezen voor een zo authentiek mogelijk leven) maar ook qua vormgeving. Het begint elke keer al zo prachtig. Een genot om naar te kijken. Daarbij is de manier van leven die we zien zo goed voor de aarde.

We kijken veel afleveringen terug (alles lukt niet) van het boekenpanel bij 'De Wereld Draait Door'. Ik mis dit programma nog steeds.

Ik zag net dat er een nieuwe aflevering van 'Ik vertrek' is. 

Op Netflix kijken we naar 'The Crown' waarvan ik het begin ook zo mooi vind. Als ik iets kijk op Netflix sla ik het begin meestal over, maar hierbij dus niet. Wat heb ik al veel mooie en/of spannende series, films en documentaires gezien daar. In een klap ben kan ik in een totaal andere cultuur zijn, wat op zich al leerzaam is.

* Over fijne momenten gesproken. Tegenwoordig drinken we aan het eind van de middag een kopje koffie (terwijl ik toch uit een 's middags-thee cultuur kom) en lezen we. Vanmiddag zei ik tijdens dit moment hoe gelukkig ik me voelde.