Ik las dat er nog nooit zoveel adventskalenders zijn verkocht als dit jaar, dat mensen behoefte hebben aan elke dag een cadeautje. Dat wil ik u ook geven dus eigenlijk is dit ook een soort adventskalender.
Voor vandaag een leuk bloemkoolgerecht dat we vanavond hadden.
Een kleine bloemkool 20 minuten koken, een grotere ruim 25 minuten.
Uit laten stomen, maar dit klinkt raar. Uit laten wasemen is misschien beter. In ieder geval kan hij zo drogen. Ik depte ook nog even met keukenpapier.
In een schaaltje 2 eetlepels mosterd, 1 theelepel knoflookpoeder, (of ui- of paprikapoeder. Voor een Italiaanse versie Italiaanse kruiden en eventueel een beetje tomatenpuree), 1/2 theelepel zout en een scheut olijfolie goed mengen. Hier de bloemkool mee insmeren. Geraspte -soja- kaas erover strooien. 25 minuten onderin een hete oven van 200 graden bakken. In plakken snijden. Aardappelen en/of iets eiwitrijke erbij. Dit staat mooi, ook als het gesneden is, en het is erg lekker.
Uit laten stomen, maar dit klinkt raar. Uit laten wasemen is misschien beter. In ieder geval kan hij zo drogen. Ik depte ook nog even met keukenpapier.
In een schaaltje 2 eetlepels mosterd, 1 theelepel knoflookpoeder, (of ui- of paprikapoeder. Voor een Italiaanse versie Italiaanse kruiden en eventueel een beetje tomatenpuree), 1/2 theelepel zout en een scheut olijfolie goed mengen. Hier de bloemkool mee insmeren. Geraspte -soja- kaas erover strooien. 25 minuten onderin een hete oven van 200 graden bakken. In plakken snijden. Aardappelen en/of iets eiwitrijke erbij. Dit staat mooi, ook als het gesneden is, en het is erg lekker.