vrijdag 18 december 2020

Elke dag iets 18 (Hier alvast het voorlopige kerstmenu)

Volgende week is het Kerstmis. Het gaat me altijd te snel, ik zou willen dat de tijd ervoor nog weken duurde. En dat terwijl we nu met alles eerder dan ooit waren. We hebben eenvoudige (heel betrekkelijk) maaltijden maar natuurlijk wel feestelijk en met veel lichtjes. Hier zoals ik nu denk dat het (ongeveer) wordt. Op de kerstdagen een glaasje Port met een stukje blauw kaas vooraf en een glaasje rode wijn aan tafel. Eigenlijk kan ik nog maar een alcoholisch drankje op, dus echt twee kleine glaasjes. Ik vind Port zo feestelijk en verwarmend. Ik hoop dat het koud is of sneeuwt. Misschien moet ik net zoals bij dat haardje met de kerstmuziek, een sneeuwafbeelding zoeken.

Kerstavond
Zuurkoolstamppot met ananas en rozijnen
Later: Warme chocolademelk met warme kerstkrans en speculaas
Nog later: Voor Henk een biertje (en voor mij weet ik het nog niet) en gemengde nootjes met stukjes olijf, speciaal bewaard voor dit moment

Eerste Kerstdag ('traditioneel')
Lunch: Pasteitjes met champignonragout / veldsla met appel
Diner: Aardappelpuree, geroerbakte spruitjes, rode kool met appeltjes en 'Auf wieder schnitzel' van de Vegetarische slager. Ik ben gek op alles van de Vegetarische Slager, dus dit zal ook vast erg lekker zijn, ik heb het niet eerder gehad.
*Lichte cranberry cupcake met sinaasappelglazuur  
** Kopje mokka met kerstchocolaatje

Tweede Kerstdag
Diner: Broccolisoepje met wolkje sojaquisine
Gemengde plantaardige mix met verschillende sausjes, stokbrood en witlofsla met voor de kleur een beetje ijsbergsla en stukjes dadel 
*Amandelijs