vrijdag 25 februari 2022

Zelf je leven bepalen, mammografie en bijwerkingen vaccins

Hoe het met ons was is niet te vergelijken met mensen die in een gevangenis zitten (er waren mensen die wel gevangen moesten leven in deze pandemie en misschien nog wel) of met mensen die nu midden in een oorlog zitten, maar we voelden de druk. Die werkte sterker door dan ik me bewust was.

Het enige voordeel van de afgelopen tijd is dat mijn ogen geopend zijn. Dat kan ook in de toekomst van pas komen. Wat ik nu nog aan onzin hoor over de A-status door minister Kuijpers. "We willen de regie houden", daar komt het op neer. Voor mij kan het niet onbetrouwbaarder zijn. Als ze goede regie hadden genomen, dan was alle aandacht uitgegaan naar uitstekende medicijnen voor mensen die gevaar liepen als ze ziek werden. Dan had het hele land niet de dupe hoeven worden en waren deze mensen werkelijk geholpen. En er zou natuurlijk alles op alles gezet worden om de diepste oorzaak aan te pakken. 
Nu was er alleen symptoombestrijding.

Ik las van een 100 jarige man die zei dat het ergste dat er kan gebeuren is dat andere mensen je leven gaan bepalen. Ja, dat is het allerergst.

Wat ben ik achter veel gekomen wat niet klopt. Het is niet eenvoudig om erachter te komen en als het mensen allemaal niet zoveel interesseert zullen ze er nooit achter komen. Ik weet zeker dat er vooral nog heel veel is wat ik niet weet. Wat ik wel weet is dat er zowel bij de overheid en aanverwante instanties als bij grote bedrijven en dan vooral de farmaceutische een heel ander doel is dan iemand beter willen maken. Dit laatste wist ik allang, het eerste absoluut niet. 

Bij bijna alles is zelf veel te doen, maar het is niet interessant voor de bedrijven. Die bedrijven hebben weer allerlei banden met andere bedrijven en in de politiek. Zo zijn er de afgelopen tijd heel veel voorbeelden geweest. Wel mondkapjes en zinloos handen 'kapot' wassen, zoals Mark Rutte zei maar niet bezig zijn met voeding, beweging (pas veel later) en als oorzaak van besmetting aerosolen en slechte of geen ventilatie. Pas na lange tijd werd ingezien dat juist dit zo'n grote rol speelde. Als Maurice de Hond dit niet duidelijk genoemd had was het er nu misschien nog niet geweest. Er is nu wel aandacht voor goede ventilatie in bedrijven en scholen. 
Ik voel me verwant aan Maurice de Hond. Hij is veel intelligenter dan ik, maar het aanvoelen komt overeen. Hij is ook een van de mensen aan wie we veel gehad hebben en nog steeds hebben. 

Lang geleden schreef ik over mammografie, dat ik dat nooit zou willen door de manier waarop het borstonderzoek gedaan wordt. Voor geen goud! Niet alleen wil ik niet dat mijn borst geplet wordt maar ik had ook sterk het gevoel dat het onderzoek negatieve gevolgen kon hebben. Ik ben daar al eerder in bevestigd en nu las ik het weer. Het zoveelste dat anders kan dan dat her gebeurt. Er waren eerder wel andere manieren zoals een ademtest maar daar hoor je nooit meer iets over. Je hoort sowieso weinig over wat mogelijk is, tenzij je je er intensief in verdiept. 

Henk stuurde mij het volgende door van facebook. 

Diana Kamies: "Thermografie is een onderzoek voor borstkanker waar je borsten niet onder een plaat hoeven .
Je zit op een kruk met de armen omhoog en zo worden opnamen gemaakt ze hoeven je niet eens aan te raken en ze kunnen nog eerder borstkanker ontdekken dan met een mammografie.
Alleen weet bijna niemand dit want in Nederland wordt dit nooit verteld.
In Duitsland doen ze dit al jaren.
Kan ook in Nederland maar dan moet je even googelen.
Ook kan er met mammografie iets in je borsten beschadigd worden waardoor je juist borstkanker kan krijgen.
Als alle vrouwen dit nu op hun facebook zouden zetten dan komen steeds meer vrouwen dit te weten. Helaas wordt dit niet vergoed.
*Met dank aan Jaqueline van Gent"
Mocht iemand interesse hebben in een artikel over de nadelen van mammografie van Healtwatch/Gezondheidswaakhond, dan stuur ik het toe. Het is nogal heftig.

's Avonds:
Analyse van miljoenen verzekeringsgegevens van de Duitse BKK bedrijfsziekenfondsen toont aan dat het aantal bijwerkingen van corona-vaccins bijna tien keer hoger ligt dan officieel wordt aangenomen. BKK-bestuurslid Andreas Schöfbeck noemt de nieuwe cijfers “Alarmerend”. Omgerekend zouden maar liefst drie miljoen Duitsers als gevolg van vaccinatie een arts hebben moeten bezoeken.
Schöfbeck, bestuurslid van BKK ProVita, een van de bedrijfsziekenfondsen in Duitsland, luidde maandag de noodklok in een brief aan Prof. Dr. Cichutek van het Paul Ehrlich Instituut, de Duitse gezondheidsautoriteit.
Analyse van miljoenen verzekeringsgegevens van de Duitse BKK bedrijfsziekenfondsen toont aan dat het aantal bijwerkingen van corona-vaccins bijna tien keer hoger ligt dan officieel wordt aangenomen. BKK-bestuurslid Andreas Schöfbeck noemt de nieuwe cijfers “Alarmerend”. Omgerekend zouden maar liefst drie miljoen Duitsers als gevolg van vaccinatie een arts hebben moeten bezoeken.