zondag 6 februari 2022

Verrassing uit Amerika

Wat was het een verrassing om een kruidenpakket van mijn kostschool vriendin uit Amerika te krijgen. Ze hebben er een prachtig bedrijf/kwekerij in CaliforniĆ« opgebouwd (haar man is Amerikaans) waarin ze alles wat ze kweken op een markt verkopen (binnenkort ook via een website). Kruiden drogen ze ook, evenals een deel van de paddestoelen die ze verkopen. Jerky, een heerlijke snack. Dankjewel wel lieve Lotje, ik ben er heel blij mee. Dit heb ik je natuurlijk geschreven, maar ik weet dat je hier regelmatig leest, dus ook nog even op deze plek. 
Allemaal verrukkelijke kruiden en specerijenmengsels. Chipotie* ken ik van Amerikaanse youtubers (wat een verrijking is het toch, om verhalen en recepten van over de hele wereld te kunnen bekijken!). Ik wist niet precies wat het was.

*Chipotle is een gerookte jalapeƱopeper. Deze is redelijk heet en zit tussen 3.000 en 10.000 op de schaal van scoville . Deze heerlijke pikante uitvoering wordt zeer veel gebruikt in de Tex-Mex keuken en de Mexicaanse keuken. De chipotle vindt zijn oorsprong in het midden en zuiden van Mexico.