dinsdag 15 februari 2022

Weer wat normaler en schoteltaartje

Ik maak voor dinsdagavond altijd iets lekkers en gezonds bij de cichorino, als toetje.
Ik heb gewoon iets verzonnen vanmiddag, met als uitgangspunt gewoon een amandeldeegje op een schoteltje uitdrukken, in plaats van in een vormpje doen. Dat ging heel goed!
Zo handig. Kwark met diepvries bosbessen door kwark.De gele puntjes is lecithine, die was nog niet helemaal opgelost. Als deze bus leeg is koop ik het voorlopig niet want het is meer dan in prijs verdubbeld, heel raar. Het hoeft er ook niet per se door, maar het wordt er zo romig door. en het is een heel goed product. 
Ik heb dit schoteltaartje al bij 'recepten' gezet. Het was heerlijk!

Het is fijn dat alles weer wat normaler wordt, maar toch wonden we ons op bij de persconferentie. En dan druk ik me zacht uit. Ik weet niet waarom mensen iets anders zeggen dan wat aan de hand is.
Misschien ook geen gezichtsverlies willen lijden.
"Het gaat nu (ook) zo goed door de vaccins". Als de vaccins zouden werken waren er niet zoveel besmettingen. De vaccins werken niet bij Omikron, wat iedereen weet (maar geen journalist stelt er een vraag over).
Dit is het beste wat ons de afgelopen twee jaar is overkomen. Het redt ons!
Door Omikron hebben we veel bescherming en dat zou heel lang, misschien wel altijd* kunnen duren. De vaccins zijn zo uitgewerkt en werken niet! Ik  vond het weer vreselijk. 
Dat hij dan ook nog zegt dat we misschien(??) over het hoogtepunt heen zijn, het is komisch. Henk zegt dat hij gevoel voor humor heeft. Ik ga diep ademen om mijn snel kloppende hartje weer een beetje rustiger te krijgen.
Dat het nare pasje verdwijnt is fijn en al hebben veel mensen vraagtekens, ik ben er nu gewoon even heel blij mee!

*Er zullen nog genoeg virussen komen en als niet alle aandacht naar de oorzaak gaat zal dat grote consequenties hebben, daarvan ben ik overtuigd. Het ging de afgelopen jaren alleen over de symptomen en helemaal niet over de oorzaak. Door hogere temperaturen kan er van alles welig tieren. Virussen, bacteriĆ«n. Vectorziekten (besmetting door insecten en teken), vogelgriep enz. Als de permafrost smelt, wat al gebeurt, kunnen eeuwenoude infectieziekten hun gang gaan. Bevriezing houdt ze levend. Het leed zal niet te overzien zijn als het ontdooit.