donderdag 28 juli 2022

Waardig

Wat fijn, als er alleen nog biologisch geboerd wordt. Het gaat erg de goede kant op. Als ik zie hoeveel biologische bedrijven hier in de buurt zijn ... En als je ziet hoeveel er biologisch besteld kan worden. Tussen mijn blijdschap hierover door zie ik weer even een walgelijk bericht dat er tienduizenden(!) eenden doodgemaakt zijn vanwege de vogelgriep. Ik zet een uitroepteken achter tienduizenden, maar hoe vaak ging het de afgelopen maanden niet om honderdduizenden? De afgelopen jaren om miljoenen!!! 
Hoe resistent zijn die beestjes? Dat niet alleen, vaak gebeurt het uit voorzorg, worden beesten doodgemaakt die niet eens ziek zijn. In beide gevallen is het verschrikkelijk. De daad en de achtergrond.

          allebei van Kev    


Ik wilde het artikel niet lezen, zag eerst alleen de kop, maar omdat ik erover schrijf heb ik het wel gedaan. Het gaat om 88.000 eenden. Er wordt gesproken over vleeseendenbedrijf. Geen enkel individueel lief eendje komt eraan te pas. Ik schreef laatst over hoe belangrijk het is dat landen, als het mogelijk is voor zichzelf zorgen en dat er veel minder geëxporteerd wordt. Van eendenvlees wordt bijna alles geëxporteerd. Geld verdienen, en hoe maakt niet uit. Dat zie ik meer en meer. Dat het nu pas allemaal doordringt heeft met mijn eerdere blindheid te maken. Het was niet eens dat ik het niet wilde zien, maar ik wist veel niet (hoe er met dieren en het milieu omgegaan werd wist ik natuurlijk wel). Door me steeds meer te verdiepen in alles in en rondom de pandemie kom je van het een in het ander. Op zich is veel van de geldlust al lang aan de gang. Wanneer is het begonnen? Er gebeurt ook veel moois met geld, maar ik bedoel het misbruik ervan en vooral wat het kost om eraan te komen. 

Mens en dierwaardigheid is het enige dat telt.
Met een gezonde natuur als uitgangspunt.

Het is wat virussen betreft overal hetzelfde, of het nu om mensen of om dieren gaat, alleen het op elkaar gepropt zitten van dieren vergroot de kans op ziektes natuurlijk honderden, duizenden malen meer. En dan hebben we het nog niet over al het andere wat meespeelt. 

Manfred Richter

In Wuhan zijn vier mensen met onschuldige corona. Een miljoen mensen moeten in lockdown. 
(Expats gaan door deze lockdowns niet meer in bepaalde gebieden wonen, of ze gaan weg)
Hoe kan het, dat mensen niet meer na kunnen denken, afglijden met de grootst mogelijke gevolgen? Wat is er allemaal gebeurd in hun? In het verlengde hiervan las ik dat N.K. een militaire confrontatie wil met de VS. Waarom? Geldwellust en in dit geval vooral machtswellust. Het eerste woord bestaat geloof ik niet, maar ik vind het net zo'n woord als machtswellust. Hebzucht omvat beide woorden. Er ligt een wereld aan leegte achter. Je ziet in het 'klein' hoe gelukkig mensen worden, als ze andere keuzes gaan maken, een ander leven gaan leiden, met een totaal andere waarde. Dichtbij zichzelf. Bij eigen, essentiële behoeftes en eigen kwaliteiten. Kwaliteiten die, door ze de ruimte te geven, steeds meer bevestigd en ontwikkeld kunnen worden. En meer zelfvertrouwen hebben omdat je doet wat werkelijk past en bijdragen aan een mooiere wereld. Iedereen op zijn eigen manier. Dan is er geen negativiteit meer nodig.

Er moet nog veel uitgewerkt worden in persoonlijke levens en in de wereld. In persoonlijke levens gebeurt het constant en uiteindelijk ook in de wereld. Persoonlijk gaat er meestal veel moeilijks aan vooraf, voor er een ander leven geleid kan worden. Alleen al omdat er veel (ouds) moet worden losgelaten. Hetzelfde geldt voor de (kostbare) wereld.  


Geralt

ps Mooi bericht
In Japan is een krant, the Mainichie Newspaper, die is gemaakt van gerecycled papier. 
Na het lezen kan het papier in de grond gestopt worden want er zitten kruiden en bloemzaadjes in! Het is een van de meest gelezen kranten, er worden er meer dan 5 miljoen per dag verkocht.