zaterdag 23 juli 2022

Hoezo internationale noodtoestand?

Tjonge, 'Apenpokkenvirus is internationale noodtoestand zegt WHO'. Het is het hoogste waarschuwingsniveau dat toegekend kan worden. Dat is op zich al krankzinnig want het is een ziekte die zo goed als alleen bij homosexuele mannen met veel wisselende contacten voorkomt. Een adviserende commissie stemde tegen maar het laatste woord was aan directeur-generaal Tedros die het wel wilde. Merkwaardig.  

Soms lijkt het of mensen er genoegen in scheppen om mensen bang te maken. Het heeft alleen maar negatieve gevolgen. Alleen al de stress die het oplevert.

Waarom maken mensen zich alweer zorgen om een niet dodelijk virus en waarom gaat niet alle aandacht naar de vernietigende opwarming van de aarde? 
Ik had geen idee dat de steeds hetere zomers voor heel veel doden per jaar zorgen. 10.000 in Europa. Waarom vinden sommige mensen dat blijkbaar minder verschrikkelijk dan andere doden? En nu ben ik al heel lang bezig om het artikel te vinden waarin ik dit las en ik heb het nog niet gevonden. Er stond veel in wat de moeite waard was. Er is sowieso heel veel over het klimaat te lezen. Meer dan ik bij kan houden.
Er moet veel meer gebeuren! De gewone huishoudens, de conventionele boeren, de grote bedrijven, iedereen moet in beweging komen. Niet een beetje maar radicaal. 

Hoofd van de  VN Antonio Guterres zegt: de keuze is simpel: collectieve actie of collectieve zelfdoding. Hij denkt dat we op het tweede afstevenen. 

Als ik het artikel heb gevonden ga ik hier gewoon verder.