maandag 4 juli 2022

Weekmenu (2) (zal vast nog een paar keer aangepast worden)

Normaal bestel ik 1x per maand grote boodschappen bij de Jumbo. Deze maand niet.
Vandaag heb ik boodschappen gedaan. 

Aardappelen €3,38, uien €1,29, gember €1,69
Spitskool, €1,79 broccoli €2,19, tomaten €2,59, komkommer, €1,39 wortels €1,69
Bananen 1,99 meloen €2,79 (ook voor een experiment)
4 kwark €7,98
2 zakken diepvries frieten (voor 3x) €1,98 (enige wat niet biologisch is)
Eieren 
(nog iemand ontdekt die ze vanaf huis verkopen, de kipjes scharrelen vrolijk over het erf €2)
Totaal €27,96

AFRPIJSBAK:
Suikerbrood en drop (allebei voor Henks verjaardag. Duurt nog even, maar het suikerbrood gaat in de diepvries. Zelfde procedure als met de bessen)

4 - 11 juli

Maandag
Lunch: Havermout met zevenblad en tomaat

Zevenblad (veel te veel denk ik)


Havermout met gebakken ui, knoflook, kerrie, kipkruiden, peper en zout en veel zevenblad.
Omdat het zonnescherm naar beneden is lijkt het zalmkleurig i.p.v. geel



Diner: Half uur in de oven gebakken op 190 graden. Aardappelstukjes en broccoliroosjes met een scheutje olijfolie en specerijen (knoflook, ui, paprikapoeder en op het laatst versgemalen zout. Himalaya vind ik het allerlekkerst. Maar ik heb ook altijd zeezout, dat vol mineralen zit.)
Erover heen vers geknipte peterselie. van het balkon.



*Meloen in blokjes, met een scheutje likeur en 2 glutenvrije crackers met een beetje kokosolie en de net zelfgemaakte 'honing'.  

Dindag
Lunch: Wraps
Diner: Rijst met gebakken ui, knoflook, wokgroente uit de diepvries, bosui, tofu en zoetzuur sausje met rest van de ananas. Voor 2x
*Cichorino met clafoutis





Woensdag
Lunch: Speltbrood met haring
Diner: Preiquiche met knoflookbieslook/ sla van balkon




Donderdag
Lunch: Rest van de quiche van gisteravond / komkommersla met bieslook
Diner: Zelfde als dinsdag

Vrijdag
Lunch: Omelet met gebakken ui en kruiden van balkon
Diner: Frieten uit airfryer, Budwigmayonaise, tomatenketchup, fijn gesnipperd uitje en wortelsla met sambal
*Geitenyoghurt met meloenpuree (die overbleef van de 'honing' die ik maakte)

Zaterdag
Lunch: Italiaanse bol met sla, plantaardige burger, tomaat, augurk, mosterdsausje
Diner: Gebakken prei, spitskool en mosterd / witte rijst
*Koffie en havervlokkenmuffin met chocoladedruppels





Zondag
Lunch: Wortelsoep met bosui / havervlokkenmuffin
Diner: Spaghetti met bolognese saus en fijn gesneden wokgroente (diepvries)
*Banaanijs