vrijdag 23 februari 2024

Wit en paars

Mijn lievelingsperiode is vanaf 15 augustus t/m de late herfst, maar daarna komt denk ik het vroege voorjaar, nu dus! 

Dit was gisteren tijdens onze wandeling. Vanmorgen om 7 uur liep ik alleen, het was nog donker en ik zag het licht worden. Daarna nog even samen geweest dus ik heb al aardig wat stappen. Lekker ontbeten en nu ga ik zo kleiding uitzoeken met onze mevrouw. Gistermiddag weer een groot deel van de middag papieren uitgezocht. Op een gegeven moment zei Henk we worden volgens mij geroepen. Bleekonze mevrouw vanaf de dagbesteding op het alarm gedrukt te hebben. Gelukkig belde er toen iemand van het alarmsysteem en kon ik zeggen hoe het in elkaar zat. E hulpdiensten waren al bijna ingeschakeld. Toen onze mevrouw thuiskwam was ze zich nergens van bewust.
---
Wat ben ik toch blij dat ik aan geen enkele organisatie of vereniging verbonden ben. Juist dat voelt vrij. Er wordt zo vaak met twee maten gemeten vind ik. Zeggen dat je tegen vrijheidsbeperkende maatregelen bent en ze vervolgens zelf opleggen. Een voorbeeld is sensitivity reading, wat vooral in Amerika voorkomt, maar hier ook de laatste tijd. Dat mensen niet mogen schrijven wat ze willen en zelfs literatuur (en cultuur dus!!!) veranderd moet worden, wat betekent dat je iemand de mond snoert  en je kunst verminkt, ik kan het niet anders zeggen.
De tekst hoort bij een tijdsbeeld en het doet er toch niet toe wat iemand daarvan vindt, het bestond maar mag blijkbaar niet bestaan. Als teksten aangepast worden ontstaat er een vertekend beeld en dat kan al door één woord te vervangen. En wat wordt de schrijver (filmer, schilder) tekort gedaan! Ik heb het over literatuur, niet over politieke pamfletten.

En ik ben even blij dat ik niet beïnvloedbaar ben. Ik weet niet wie dit geschreven heeft, maar ik voel het ook zo en dat geeft een stabiel en krachtig gevoel. Die twee gaan meestal samen denk ik. Als je heen en weer gaat is er geen solide basis. Ik voel me het meest veilig bij mensen die er 'staan', met een hart vol liefde, zonder oordelen.


Ik kan dit wel duizend keer achter elkaar zien. Liefde is liefde.
https://x.com/Yoda4ever/status/1760364563801784430?s=20