zondag 25 februari 2024

Zondagse post en nieuwe basiskoekjes

We liepen in nauwelijks voelbare, heel fijne motregen, Het was lekker koud. Ik vind het lekker, Henk minder. Als je bij deze boom staat knalt het groen eraf. Op de foto is het niet zo sterk, maar het geeft toch een indruk. Van het beeld en voor ons het moment.


Het is niet alleen in Duitsland, ik las het over Fankrijk en dit gaat over Belgiƫ.
Advocate en voorzitter vd Liga voor de Mensenrechten, Kati Verstrepen: is bezorgd over artikel 548 uit het nieuwe strafwetboek, dat "kwaadwillige aantasting van het overheidsgezag" strafbaar stelt met 3 jaar cel. Wat valt hieronder, ook burgelijke ongehoorzaamheid, of zelfs een sterke eigen mening? Het schuift steeds een stukje op allemaal. En dan is er de andere kant die ons van alles op kan leggen, waar dan weer niet tegen geprotesteerd mag worden. 
Als je tegen het overheidsbeleid bent word je keihard aangepakt als je demonstreert, als je voor het overheidsbeleid bent word je niet of zacht aangepakt als je demonstreert. Er klopt niets van.
---
Al deze mensen hebben nog een belangrijke taak te vervullen in het leven.
https://x.com/MarcelVervaeck/status/1761373149621284997?s=20

Boven deze foto staat "Nog steeds getraumatiseerd". En Henk zegt: "Mannen met petten...".


Basiskoekjes
Nieuwe basiskoekjes van 1/2 beker amandelmeel, 1/2 beker kokosrasp, 2 eetlepels gemalen lijnzaad, snuf zout, wat kaneel, 2 eetlepels ahornsiroop en een scheut water. Even laten staan en uitdrukken op bakpapier en in koekjes snijden. Het papier met deeg in de airfryer leggen.
25 minuten bakken op 160 graden. Ze zijn luchtig en bros. Volgens mij is dat exact hetzelfde. :-)
Ze zijn vooral erg lekker.  
Ik heb er nu een handje zonnebloempitten doorgedaan, maar krenten, nootjes, pompoenpitten, gember, alles is hier lekker bij.
Zonder de ahornsiroop hartig maken door iets meer zout met stukjes noot, sesamzaad, tuinkruiden of olijfringetjes. Of geraspte (plantaardige) kaas erover heen,


k