donderdag 22 februari 2024

Oorzaken en dansen

Gisteren maakte ik voor Henk dit banaanhapje 's middags. Zo ontstaat er elke dag van alles. Zonder voorbedachte rade.Alles komt ergens vandaan en waar het ook om  gaat, de oorzaak van iets weten geeft inzicht. Als het om een lichamelijke aandoening gaat kan het niet zonder inzicht, zodat er behandeld (liefst natuurlijk) kan worden. Ik vind dit vaak een grote tekortkoming in de medische wereld, vaak worden de symptomen behandeld (en soms een oppervlakkige oorzaak) en dat brengt je meestal verder van huis. Er zijn vast uitzonderingen.
Ik las dat een oorzaak van Alzheimer is cholesterol verlagende middelen, of een cholesterolarm dieet. Ik heb hier lang over nagedacht. We hebben miljarden cellen in ons hoofd. Ik vind dat altijd onvoorstelbaar, uniek, zoals veel in het lichaam, hoe ingenieus zit het in elkaar. We hebben er vaak geen idee van.
Om de zenuwcellen in de hersenen zit een wit, vettig  laagje, myeline. Dit laagje zorgt ervoor dat signalen tussen zenuwcellenl worden doorgegeven. Zonder cholesterol geen myeline. Cholesterol is dus ongelofelijk belangrijk voor het functioneren van je hersenen. Het wordt in je lichaam aangemaakt. Als je erover nadenkt zal het bij alle 'ziektes' waarbij de informatiedoorgave tussen cellen verstoord is, ms bijvoorbeeld, een rol spelen. Er zijn zo ontzettend veel mensen met Alzheimer. Stoppen met cholesterol verlagende middelen zou denk ik al schelen. U kent mijn scepsis ten aanzien van speciale boters en zeker chemische middelen.
Ik geloof niet dat dit de enige oorzaak is van Alzheimer, in tegenstelling tot degene van wie ik dit las over cholesterol. Er zijn veel meer oorzaken, bijvoorbeeld als de bloed-hersenbarrière wordt doorbroken, door schadelijke stoffen of zware metalen. 
Hoe misdadig om toestemming te geven, om round-up nog 10 jaar te mogen gebruiken.
Iets weten, maar er niet naar handelen, ten koste van mensen hun gezondheid.

Ik kan niet veranderen, dat de eerste zin in bovenstaande tekst is gemarkeerd, omdat het een foto is. Als ik iets zou markeren zou idat de tweede zin zijn.
---
Grappig filmpje over Willem van Hanegem, die vandaag 80 wordt. Opgenomen tijdens de pandemie. Wars van maatregelen.
https://x.com/Bob36783646/status/1759833232109920695?s=20

(Ik had hier tekst geschreven die uiteindelijk niet bleek te kloppen. Ik probeer zoveel mogelijk op waarheid te controleren, maar er zal vast wel eens iets mis gaan en dan hoop ik dat te horen. Ook hier speelt mijn intuïtie altijd een rol en als ik twijfel duik ik erin.)

8 april 2021
Mensen die vrij bleven, en mensen over de streep trokken/dansten! Die vrijheid en levensvreugde zijn voor mij onlosmakelijk aan het pure Frankrijk verbonden, wat niets te maken heeft met het huidige regime.

Zoals Jan.B. Hommel zegt: "
Dit hield mij op de been. Niet al die verdomde 'experts' die tot op de dag van vandaag bedonderden en belazerden. Mensen die hun grondrechten wél belangrijk vonden, en niet door het riool lieten spoelen door een paar machtsgeile maniakken". 

Station Parijs
Danser Encore was het internationale strijdlied tegen de vrijheidsbeperkende COVID-19 maatregelen.

"En wee degene die denkt
 En wee degene die danst..."

https://x.com/john_bumblebee/status/1759644520495362180?s=20

Dansen, muziek, over grenzen en oordelen heen.
Ik ben zo trots op mijn nichtje die in een orkest speelt en zich niet liet muilkorven.
Ze had er een rechtszaak voor over.

Overal wordt gedanst!

Ooit, in Rusland
QuietQuitte