donderdag 15 februari 2024

Mooi en bel

Zo mooi dit. De basiliek Notre-Dame de Fourvière. https://x.com/JamesLucasIT/status/1757751019415490975?s=20

De basiliek past goed bij onze mevrouw, die traditioneel katholiek is. 27 februari gaat ze verhuizen! Ik kan het me nog niet voorstellen. Na er meer dan een half jaar gevoelsmatig (maar er was ook een praktisch deel) volledig te zijn geweest voor haar, verdwijnt dat. Natuurlijk ga ik (en gaan we) naar haar toe en ga ik met haar wandelen, maar het zal toch allemaal heel anders worden. Gelukkig dat het zo snel gaat gebeuren want zoals haar overbuurvrouw zei:"Als het lang duurt zal het steeds moeilijker worden." Dat vind ik ook en de afgelopen dagen was ze meer in de war. Op namen komen is nog steeds geen enkel probleem, wonderlijk. Niet alleen namen van vroeger, ook van mensen die ze pas kort kent.

Het gaat nog spannend worden allemaal en ook verdrietig, maar de plek waar ze komt is de best denkbare.
---
Er verschijnen ook altijd leuke, mooie, ontroerende of interessante gebeurtenissen.
Zo las ik net dat een opgegraven ei uit Romeinse tijd na 1.700 jaar nog steeds vloeibaar van binnen is. Hoe kan dat? 
---
In Duitsland is toch echt iets meer openheid en zeker de openheid om te zeggen dat prikverantwoordelijken niet open zijn.
Artsencollectief: "Duitse televisie besteedt weer aandacht aan DNA-verontreiniging mRNA-vaccins." Ik had eerst de gewone uitzending klaar staan, maar hier staat de uitzending met Nederlandse ondertiteling.
https://artsencollectief.nl/duitse-televisie-besteedt-weer-aandacht-aan-dna-verontreiniging-mrna-vaccins/
---
Vandaag is er een debat over de oversterfte, maar als de maatstaf die gebruikt wordt inclusief de oversterfte is, zal er een totaal vertekend beeld zijn en levert het debat niets op.https://www.maurice.nl/2024/02/13/begraven-van-de-oversterfte/
De mensen die opstaan liggen voor de hand, terwijl als iedereen zich erin verdiept zou hebben iedereen op zou staan. Maar als dat zo was, was al lang geleden keihard aan de bel getrokken.

analogicus

Zo hard dat iedereen in de wereld opgeschrikt was en zich afvroeg wat er moest gebeuren en hoe zoiets voor altijd voorkomen zou worden.

Later: Ach, wat maakt het uit of er heel veel mensen doodgaan. Niet geïnteresseerd.
De Tweede Kamer was dus bijna leeg. Het lag voor de hand, maar dat maakt het niet minder verschrikkelijk.
Hoe kan dit??????????????????????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ik ben er misselijk van, van zoveel onmenselijkheid.
---
Daar wil ik u niet mee naar bed laten gaan. Ik wens u een fijne avond en voor daarna slaap lekker en mooie dromen gewenst. Dromen vol liefde en schoonheid.

AdinaVoicu


All I Have To Do Is Dream - The Everly Brothers
https://www.youtube.com/watch?v=P54tFNX1X64