maandag 26 februari 2024

Bami en verlangen naar vrede

Even goed wakker worden aan het begin van een nieuwe week. Zo te kunnen dansen, als vanzelf. https://www.facebook.com/watch/?v=1602927400242819

Ik hoop dat u een fijn weekend heeft gehad, en u een in welk opzicht ook, goede week zal krijgen.

We hadden zo'n lekkere maar niet fotogenieke maaltijd gisteravond.Ik had er iets groens op moeten strooien. Ik doe dat vaak, ook om de voedingswaarde te verhogen, maar die was al zo hoog want het was alleen groente!. Geen foto dus.
Ik schrijf wel de ingrediƫnten op: gebakken tofu, ui, spitskool, biologische bamigroente, veel knoflook, tamari en sambal. Erover een tahisausje met kerrie en tot slot gebakken uitjes, mmm.
Dit is in een Oosters land en de bami ziet er erg lekker uit.  

abusyaair

Er ging zoveel nieuws aan me voorbij, de afgelopen dagen. Er gaat overal veel veranderen, heel geleidelijk, wat het nog ondoorzichtiger maakt dan het al is. Het betekent dat er geen schokeffect is en het zal daarom opnieuw aan veel mensen voorbij gaan. En als mensen niet protesteren kan het allemaal doorgaan, hoe zeer het ook ten koste van openheid en vrijheid gaat, ten koste van eenheid! Tot het persoonlijk raakt, dan wordt het anders. 

Elk woord hierbij is overbodig. Onderaan de artikelen kunt u het meteen laten vertalen als u chrome heeft. In welke landen was het verstandig, open en belangeloos (de laatste twee gaan samen)? Zweden komt het dichtstbij denk ik, wat Europa betreft. 
https://x.com/JimFergusonUK/status/1761393940874293335?s=20
https://x.com/JimFergusonUK/status/1761652212944576946?s=20

Ik denk vaak aan de oorlog die ook Europa raakt. Hoe moet je ermee omgaan? Zoals het nu gaat kan het niet doorgaan, zo ontzettend veel doden, gewonden en geld, zonder dat het ook maar iets heeft opgeleverd. Integendeel denk ik. En als het zo doorgaat dan zal de situatie alleen maar nijpender worden. Wie is in staat om dit proces te doorbreken, zodat er ruimte voor vrede komt?

SutoriMedia


Love