dinsdag 20 februari 2024

Probiotica en het beste van het beste gunnen

Goedemorgen lieve allemaal, Hoe gaat het met u?
Kent u pur natur yoghurt? Geweldig product.
Jumbo:
"Volle yoghurt met levende fermenten
afkomstig van biologische landbouw"
Ik had in dit geval appelmoes gemaakt, daarop rozijnen en dan de yoghurt. De yoghurt zorgt ervoor dat de rozijnen zich volzuigen waardoor de yoghurt heel dik en romig wordt.
Het vinkje staat erop omdat ik het besteld heb. :-)

Onze mevrouw had een paar dagen geleden een terugval: "Ik wil niet" zei ze. Begrijpelijk.

Extra veel bij haar geweest, veel gepraat en eergisteren zei ze "ik heb het geaccepteerd". 
Ze weet niet meer hoe het in de zorginstelling was. Henk heeft twee foto's van de kamer waar ze in komt groot geprint en dat bracht het dichterbij, het bleef niet meer alleen in haar hoofd. Toen konden we het weer hebben over de inrichting. Het is goed nu, ze is rustig.
Volgende week gaat het gebeuren, wat spannend.
Gistermiddag stapels papieren geruimd en geselecteerd. Ze heeft jarenlang alles gewoon in een kamer gelegd. De helft van een katholiek weekblad zat nog in plastic. We zijn nog niet klaar, maar het is al veel overzichtelijker.
De praktijkondersteuner van de huisarts kwam langs en die wist nog niets van de verhuizing. Het was een erg aardige vrouw.
Mevrouw heeft de hele middag gemeten met een centimeter. Ze heeft alles gemeten en op een envelop geschreven, maar er kan bijna niets mee. Ik denk dat ze het idee had op deze manier iets nuttigs te doen.
Vanmorgen komt de wzd (wet zorg en dwang), vreselijk. Ik schreef aan de casemanager (die namen ...) met wie ik veel contact heb, dat ik hoop dat ze tactvol zijn en alles zeggen zonder woorden als dwang en onvrijwillig te gebruiken. Het zou haar zo verdrietig maken. In de casemanager heb ik veel vertrouwen, maar zij is hier jammergenoeg niet bij. Ze schreef me:

"De ene medewerker stelt de vraag heel invoelend met woorden als verhuizen en de andere heeft het over "opname" en "gesloten deuren". Ik hoop dat het goed gaat.

Uiteindelijk krijgt onze lieve mevrouw, behalve de pillen, het beste wat ze kan krijgen.

schneeknirschen