zondag 18 februari 2024

Voorraadje en zingen

We wandelden in de regen, maar het was zacht en heerlijk.
Kort geleden weer even een voorraad gemaakt. Behalve het overheerlijke zuurdesem speltbrood mijn standaard zoete en hartige koekjes/crackertjes.

Ik had mijn zuurdesem laten verpieteren dus nieuwe gemaakt. Het eerste brood te snel gebakken, na drie dagen al. Ik was te ongeduldig of beter gezegd te enthousiast maar desem heeft rust nodig en nu is het zoals het moet zijn en genieten we weer van wat wij vinden het lekkerste brood dat er is. Als de kwaliteit van iets goed is zal het ook nooit vervelen.
Soms is de bovenkant een beetje te hard en dan doe ik er 's nachts een heel licht vochtige theedoek omheen en dan is het helemaal goed.
---
Ik heb het niet gedaan, maar het schijnt dat als je naar de website van de Britse overheid gaat je daar leest dat 74% van de vrouwen die gevaccineerd zijn miskramen heeft. Hier zou het land en de wereld weer overstuur van moeten raken. Ik blijf dat het meest schokkend vinden, dat er niet massaal gereageerd wordt op dit soort berichten. Aan de andere kant zijn er nog steeds mensen die geen idee hebben, maar de groep die het wel weet komt ook niet echt in actie. 
https://x.com/bertiebobsk/status/1758823857396281714?s=20
Wat er in Rusland is gebeurd, is verschrikkelijk en daar zijn mensen uiteraard heel geëmotioneerd over en dat vervolgens demonstranten worden opgepakt en bloemen worden weggehaald, het is een grote onmenselijke gebeurtenis. Dat het tegengestelde gebeurt met de miljoenen mensen die doodgaan door iets van buitenaf laat zien dat de wereld ontmenselijkt is.
Wij niet, Goddank, nooit! 
---
Wat weten we van wat er in de wereld gebeurt? Weinig, al is het oneindig veel meer dan vroeger. Het blijft dan wel zaak om te onderscheiden wat wat is en dat gaat de ene keer gemakkelijker dan de andere keer. Ook hier vaar ik meestal op mijn intuïtie. Maar soms is extra informatie nodig om de ernst van iets te zien. Er zijn in het verleden allerlei gevolgen geweest van laat ik zeggen medische toedieningen. Prikken veroorzaakten ook eerder grote schade:
"De WHO injecteerde Afrikanen met meer dan 50 miljoen pokkenvaccins.
Op 11 mei 1987 werd onder deze kop een artikel gepubliceerd in de Britse krant The Times:
"Het pokkenvaccin veroorzaakte een golf van infecties met het AIDS-virus."
Het is nooit meer door de media genoemd. 
https://x.com/DiedSuddenly_/status/1759065136847896698?s=20

Er gebeurt zoveel heftigs overal, maar er zijn natuurlijk ook ontroerende momenten, zoals dit:
https://x.com/Yoda4ever/status/1758908551714808011?s=20

En dit is ook mooi, een jonge vrouw die haar baan op zegt en gaat zingen voor mensen met dementie. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5432472/yvon-zingt-voor-ouderen-met-dementie-verpleeghuizen

Over zingen gesproken...
akspiel