maandag 5 februari 2024

Inzicht

Er gebeurde iets bijzonders gistermiddag, onze mevrouw vroeg: "Willen jullie met mij mee naar het tehuis, om nog eens te kijken?" Dat gaan we binnenkort doen.
---
Pijnstillers. Verslavingsarts: "We hebben patiënten zelf ziek gemaakt." Ik vind het zo'n opluchting om zoiets te lezen. Niet omdat het al decennialang aan de hand is, maar omdat het erkend wordt. Ik schreef dat het meer en meer in series komt, wat ook al duidelijk laat zien wat een nijpend probleem het is, maar bij artsen begint er ook iets te dagen. Het gaat hierbij vooral om pijnstillers. Ik mag hopen dat het met alle andere medicijnen ook gaat gebeuren. Ik keek gisteren in de map van onze mevrouw, waar ik iets in kan schrijven als het nodig is. Ik weet dat ze van het laatste medicijn van de dag, waarvan ik al überhaupt niet begrijp waarom ze het krijgt, duizelig kan worden, maar ik zag dat het eerste medicijn van de dag dat ze krijgt haar reactievermogen kan beïnvloeden. Ik ga straks even de namen opschrijven.
In andere landen zijn er steeds meer rechtszaken over pillen en de prik.
Ook in Nederland zijn artsen niet allemaal hetzelfde, de arts die ik in Utrecht had was juist heel terughoudend met medicijnen (patiënten maakten hier ruzie over) en ik hoorde zelfs van een psychiater die voorzichtig is met voorschrijven, maar iedereen zou zo moeten zijn. Hoe dan ook, ik ben met elk inzicht blij.
https://www.nu.nl/uit-andere-media/6300142/verslavingsarts-we-hebben-patienten-zelf-ziek-gemaakt.html

Myriams-Foto

Wat ik trouwens niet wist is dat bij sterke pijnstillers, zoals Oxicodon, waar ik het regelmatig over heb, er een andere pijn ontstaat en het niet meer gaat om de oorspronkelijke pijn waar de pillen voor gegeven werden. Ik vond het allemaal al zo erg, maar dit komt er ook nog bij ...
---
Ik had het over de openbaarmaking van de prik-contracten. Dit verhaal hoort erbij, verteld door een voormalig politieman uit Groot-Brittanië. Bluenose is een benaming voor politie daar. (Dr. David Cartland:"Heroic despite being a bluenose")  Zo leer ik elke dag van alles. Henk denkt dat hier vroeger ook een vergelijkbare naam was, iets met blauw. Op zich is het werk wat ooit afwisselend, interessant en spannend was. Deels waarschijnlijk nog, maar de functie is toch wel heel erg veranderd en vooral hoe ernaar gekeken wordt. Ik zag een paar dagen geleden in Frankrijk allemaal (een soort) me'ers die de bescherming van hun gezicht trokken en zich daarmee solidair verklaarden met de demonstranten. Ik vond het weer ontroerend. Ik weet niet meer waar het de vorige keer gebeurde, maar ik zag het eerder. Hier werd een paar jaar geleden ingeslagen op demonstranten die tegen de coronamaatregelen waren. Het verschilt per demonstratie hoe er op gereageerd wordt en dan gaat het niet om of het vreedzaam is of niet (dat misschien soms ook), maar om het thema en dat is dan weer gek. Deze man laat duidelijk zien wat hij vindt. https://x.com/MarkAttwood/status/1753540349018915135?s=20