zondag 4 februari 2024

Moeilijk proces

Goedemorgen. We hebben heerlijk gewandeld en na een even heerlijk zondags ontbijt zit ik met een geurend kopje koffie aan u te schrijven.

Ik schreef dat ik het over onze mevrouw zou hebben. Ze is na een zorg-gesprek met de betreffende hulpverleners en haar zoon gaan kijken bij een zorginstelling. Toen we daarna bij haar kwamen waren haar wangen nog nat van de tranen. Ze wil er niet heen. Het is een sympathieke instelling, waar ze zelf vroeger vrijwilligerswerk heeft gedaan. Maar natuurlijk wil ze niet weg, zoals niemand dat in eerste instantie wil.
Ik kon er niet van slapen. Ons contact zal heel anders worden want nu woont ze dichtbij en kan ik gewoon even in de ijskast kijken of ze iets nodig heeft aan boodschappen en als ze de televisie niet aankrijgt ben ik er snel. Wie moet dat daar doen? Ze heeft meer zorg nodig.
Waarschijnlijk zal ze het er op den duur fijn vinden, maar de weg ernaar toe is verschrikkelijk. Gisteren onder het wandelen zei ze: "Mijn identiteit wordt me ontnomen".
Twee keer hebben mensen van de thuiszorg aan haar geroken. Na de eerste keer zei ze: "Het was zo genant, ik had een knietje moeten geven" en na de tweede keer zei ze "het leek wel of ik een hond was". Ze ziet er langzamerhand steeds meer uit als ... ik heb hier even geen woord voor. Ze was zo charmant om te zien en dat is heel lang gebleven. Haar gezicht blijft even lief.
---
Onze zaterdagavond maaltijd bestond uit erwtensoep, roggebrood met mosterd en koffie met chocoladekoek.

 


Ik denk dat het inmiddels een paar jaar geleden is dat ik over Berber Pieksma schreef. Als ik dit niet gedaan heb, want soms zijn denken en schrijven over iets niet hetzelfde, dan dit interview met haar. En al had ik het wel gedaan, dan deed ik het nu ook. Ik hoef alleen maar haar gezicht te zien om vertrouwen te hebben.
Een fantastische arts, trouw aan zichzelf en aan de eed die ze aflegde. Die eed waar veel artsen zich niet aan houden en niet alleen wat betreft het covidgedoe. 
"Ze was een van de huisartsen die al vroeg in de coronacrisis constateerde dat er niets klopte van het beleid" en ze ging niet mee. "Ik weet mijn geheugen schoon, ik heb me gehouden aan de belofte". https://twitter.com/SimoneSays123/status/1753667623617708420/photo/1
---
Australische Senaatscommissie voor juridische en constitutionele zaken:
Dit is een verklaring van prof. Ian Ernest Brighthope, directeur 'Nutritional and Environmental Medicine bij het National Institute of Integrative Medicine' en medeoprichter van het 'Australian College of Nutritional and Environmental Medicine'. 
https://x.com/_aussie17/status/1752920890701205851?s=20

---

Arts, onderzoeker en gezondheidsadvocaat Tess Lawrie: "Zuid-Afrikanen zijn misschien op de hoogte van het vonnis dat op 17 augustus 2023 door het Hooggerechtshof van Pretoria is uitgesproken, maar het is zojuist onder mijn aandacht gekomen. De rechter dwong het National Department of Health om toegang te verlenen tot de aanbestedingscontracten voor COVID-19-vaccins. Het vonnis en de contracten kunt u hier downloaden: https://healthjusticeinitiative.org.za/pandemic-transparency/

In paragraaf 5.5 van het Pfizer-contract staat: “De koper erkent dat de langetermijneffecten en werkzaamheid van het vaccin momenteel niet bekend zijn en dat er nadelige effecten van het vaccin kunnen zijn die momenteel niet bekend zijn.” De koper is de overheid en zij hebben het contract op 1 april 2021 ondertekend. Daarom is elke bewering dat deze ‘vaccins’ ‘veilig en effectief’ waren op zijn best een verzinsel en in het ergste geval opzettelijke verkeerde informatie". "Er moet worden aangenomen dat regeringen over de hele wereld soortgelijke contracten hebben ondertekend. Ze hebben allemaal achter elkaar verklaard dat deze ‘vaccins’ ‘veilig en effectief’ zijn".