vrijdag 9 februari 2024

Onze mevrouw en boeken

Gisteren waren we bij de toekomstige woonplek van onze mevrouw.
We werden rondgeleid door een schat van een vrouw en alles zag er sfeervol en origineel uit. De deuren bijvoorbeeld waren geschilderd in ouderwetse deuren en ze konden ook in twee├źn open, zoals je vroeger had bij bepaalde huizen en boerderijen. 
De kamer heeft als je naar links kijkt een mooi uitzicht en alles is nieuw en het heeft een super de luxe bed. Er is een gemeenschappelijke woonkamer waar 's avonds met elkaar warm wordt gegeten. Het was er letterlijk en figuurlijk warm. Toen we haar thuis brachten nog even gepraat, maar later ging ik nog even terug want ik had het gevoel dat ze wilde praten over de inrichting van haar nieuwe 'huisje'. Dat was het enige wat ze wilde en hebben we uitgebreid gedaan. Juist dat heeft haar heel goed gedaan, of het op dat moment deel van haar werd. Gisteren vond ze het nog moeilijk. Alles is nu vertrouwd zei ze.
Ik had het over een nieuwe fase en dat afscheid nemen van huis, spullen, een verleden, altijd pijn doet en dat het gek zou zijn als ze zo floep van het een in het ander kon gaan. Daarna had ze het alleen over de inrichting, wat ik veelzeggend vond, en ze heeft niet meer gezegd dat ze niet wilde.
Vanmorgen belde ze om te vragen waarom ik het bed zo mooi vond (Ze wist ook niet meer dat ze eerder geweest was, terwijl ze zo verdrietig was erna, en zoals ze er later ook over zei: "Ik was in de contramine"). Na het bed besproken te hebben vanmorgen zei ze "Het moet nog wat meer landen, maar het is goed zo, ik heb er vrede mee".
We zijn er blij mee!
---
Culture Critic (volg ik) met als vertaald profiel:
'Traditie is niet de aanbidding van as, maar het behoud van vuur'.
"12 grote literaire werken die elke jongeman moet lezen, en waarom".
Met de meest gemotiveerde en enthousiaste leraar Nederlands moet het bij een deel van de mensheid lukken. Er staan mooie afbeeldingen (schilderijen) bij de 12 boeken.
https://twitter.com/Culture_Crit/status/1755650877250032027


Wat is dit ongelofelijk mooi. Het is 'The Royal Portuguese Cabinet of Reading' in Rio.


b