zaterdag 24 februari 2024

Blij zijn met wat je hebt

Ik keek net even bij Onno Blom op facebook want we missen hem. Hij was met een nieuw boek bezig, maar zou allang terug moeten zijn bij Nieuwsweekend. Hij is biograaf van Jan Wolkers en was bevriend met hem. Ach, wat moet en ik wil ik nog allemaal lezen? De boeken die Onno over Jan Wolkers heeft geschreven, maar ook over Rembrandt, die op dezelfde school als hij zat, in Leiden.  Op Onno's facebookpagina kwam ik dit volledig aansluitende fragment tegen, over Jan Wolkers: "Hij stierf in oktober, hij werd geboren in oktober. De herfst was altijd zijn lievelingsseizoen, ‘season of mists and mellow fruitfulness, / Close bosom-friend of the maturing sun’, zoals zijn lievelingsdichter John Keats schreef."
 

En om nog even te blijven bij hoe ik in het leven sta:

---
En dan weer iets heel anders. De week in Davos laatst moest voor meer vertrouwen gaan zorgen, maar wat zijn machthebbers eng bezig. Als je in Duitsland kritiek op de staat hebt word je gestraft. De democratie moet beschermd worden dus ...  er volgen allerlei beperkende maatregelen. Ik had het kortgeleden over de tegenstrijdigheid van het een zeggen en het ander doen. Natuurlijk is er een grens en gevoelsmatig weten we ten diepste allemaal waar die ligt.  Geen andere mening mogen hebben, zelfs geen ruimte geven voor uitwisseling ...
Het heeft helemaal niets met democratie te maken.
"De kern van onze strategie blijft preventie en hardheid" zegt deze minister. Door hardheid wordt alles vermorzeld.
https://x.com/LauraFeliciaO/status/1761156266439684406?s=20
---
Onze mevrouw haar verhuizing gaat volgende week niet door. Door een virus zijn veel mensen ziek. We hadden ons er helemaal op ingesteld, maar het is goed zo want ik hoop dat ze haar met open armen ontvangen en de eerste opvang geeft die nodig is, wat nu niet mogelijk zou zijn. 

Fijn weekend verder!