maandag 15 augustus 2022

Begin van

De 'vierdag' (vanwege het begin van mijn lievelings-seizoen) begon goed met een heerlijke wandeling in frisse lucht. Een verademing, letterlijk. Het heeft eindelijk even geregend gisteravond en het is nu wat afgekoeld.

Vanmiddag wordt het weer warm en daar het vocht zal het benauwd zijn. Maar nu is het lekker. Alles staat tegen elkaar open. We hadden een feestelijk ontbijtje met voor mij een havermoutprobeersel in de koekenpan. Het biedt zeker perspectieven, maar ik had het langer moeten bakken op een lagere stand, maar Henks ontbijtje (normaal hebben we altijd hetzelfde) was al klaar. 

We gaan dadelijk eerst even de dagelijkse klusjes doen, dan 2 archiefdozen opruimen en vooral veel weggooien hoop ik. Daarna buiten cichorino.met een banaan-kokoskoekje en even lezen.

Na de lunch het onmisbare dutje. Even schrijven en aan het eind van de middag als het niet te warm is (andere gebeurt het na het avondeten) onze tweede wandeling. Dan bij een kopje koffie met een stukje pure chocolade gaan we verder met een gesprek van de Nieuwe Wereld over de betekenis van vrijheid. 

We gaan er een mooie dag van maken. Ik wens u ook een mooie dag op het, voor mij, begin van de nazomer. De kleur van het licht is elke dag warmer.
We gaan binnenkort proberen het warme licht te fotograferen, maar voor nu dahlia's, waar ik zo dol op ben. Deze Ralph maakt erg mooie natuurfoto's, vooral van vogels. Hoe kan ik kiezen uit een dahlia? Er zijn 62000 soorten. Het is de nationale bloem van Mexico.
De kleur past bij deze tijd vind ik. En alle andere kleuren ook. :-) De bloem past bij deze tijd!

Ralfs_Fotos

Meer dahliaschoon. Ik wil ook zo'n raam! Het is gephotoshopt (wat een woord) dat zie ik, maar de dahlia's zijn echt! Veel bij elkaar vind ik het mooist.

Schueler-Design