vrijdag 5 augustus 2022

Nieuw inzicht

Ik hoorde een arts zeggen: Wat gezond is mag niet. De mensen die hierover spraken werden er lacherig van. Het is ook te gek voor woorden, maar het is zo. Ik heb het nog nooit zo duidelijk horen uitspreken. Daarom lijkt het nieuw, maar het is meer opnieuw een bevestiging. Sinds ik dit hoorde heb ik erover nagedacht. Het geldt niet alleen voor de pandemie, maar altijd! Er zijn natuurartsen, alternatieve genezers, huisartsen die openstaan voor andere manieren van omgaan met aandoeningen en er zijn veel mensen die op alle mogelijke manieren goed voor zichzelf zorgen, maar als je naar de overheid kijkt of de algemene medische zorg ... Vanuit die kant is er veel te weinig aandacht voor natuurlijke geneesmethoden. Methoden die je lichaam geen kwaad doen. Door bepaalde artsen en gewone mensen wordt er denigrerend over gedaan, of wordt het zelfs veroordeeld, ondanks alle positieve ervaringen. Waarom? Omdat het opnieuw geen verdienmodel is en de traditionele medische behandelingen heilig zijn (dit is een en hetzelfde), hoe de resultaten ook zijn. 

Er komt vast nog eens een tijd dat het gestimuleerd wordt. Eerst alles wat natuurlijk is proberen en als het niet helpt iets heftigers. Nu is het vaak andersom, zeker bij ernstige ziektes, iemand heeft alles geprobeerd en kiest dan pas voor een natuurlijke methode. 

Ik zocht de naam van de arts Berber Pieksma* https://zentire.nl/evenementen/lezing-berber-pieksma-beter-in-de-buurt/) op die zei waar ik dit stukje mee begon. Toen zag ik dat ze op haar vingers getikt is en ze de lijn van het RIVM moest volgen. Een andere arts, Maaike Barends  https://nl.linkedin.com/in/maaike-barents-md-97024623?original_referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl vertelde over een bekende alternatieve behandeling van COVID en heeft zwart op wit het hoge percentage snelle genezingen. Mensen konden dit protocol gewoon thuis volgen. Iets opmerkelijks is dat dikke mensen nog een dag eerder genezen waren dan niet dikke mensen. En in 6 dagen genezen is al kort. Elke keer als deze artsen zo'n behandeling voorschrijven krijgen ze een hoge boete en zoals Berber Pieksma zei: "Bij herhaald 'delict' (hoe komisch) wordt de boete verdubbeld." 

Ik zag dat Maaike Barends ook bij de NVSH heeft gewerkt, wat leuk.
Sowieso twee hartverwarmende en heel dappere vrouwen.  

Elke keer ontdek ik nieuwe wegen, krijg ik nieuwe informatie en zie ik hoe veel mensen zich bezig houden met een natuurlijke benadering of het op zijn minst ondersteunen. Zo zag ik: https://zelfzorgcovid19.nl/medici/

*Omdat ik geen lid meer ben van LinkedIn kan ik het nog zelden openen. Iets anders dus over Berber Pieksma, wat duidelijk maakt waar zij voor staat.

https://zentire.nl/evenementen/lezing-berber-pieksma-beter-in-de-buurt/

Ze heeft 30 jaar een apotheekhoudende huisartsenpraktijk gehad. Ze weet door en door wat de farmacie verwacht van huisartsen.