vrijdag 19 augustus 2022

Gletsjers die verdwijnen en een vacature voor niet gevaccineerden

Nog nooit was de stand van de Rijn waar hij Nederland binnenkomt (Lobith) zo laag. 

Ik zag op verschillende plekken boten over de bodem schuren.,

De Alpengletsjers storten in en het gaat hard. 
De gletsjers van Noorwegen tot de Pyreneeën zullen het einde van deze eeuw niet meer halen. Mensen die mooie herinneringen aan sneeuw op de bergen hebben zien wat de klimaatverandering gedaan heeft, weg sneeuw.

Ik las een gesprek met generaal Middendorp over een heel andere kant van de klimaatverandering waar ik niet eerder over na heb gedacht (ook niet aan dat het maken van waterputten mooi lijkt, maar het niet is. De waterstand daalt daardoor). We weten hoe het met ontbossing gaat. Niet alleen wat het met de aarde doet, maar ook hoe bewoners verdreven worden (ik kan hier niet eens over nadenken, zo verschrikkelijk) maar dat droogte en kortstondige extreme regenval ervoor zorgen dat landbouw niet meer mogelijk is, dat mensen op de vlucht slaan en in handen terechtkomen van georganiseerde misdaad of terreurgroepen. .. Gezag verdwijnt en er komen burgeroorlogen en uiteindelijk proberen westerse missies de boel onder controle te houden. Tom Middendorp zag het gebeuren in Afghanistan, Mali, Somalië en het gebeurt in nog zoveel andere landen. Het uitgebreide interview van Marnix Verplancke met Tom Middendorp staat in Knack. Ik hoop dat u het kunt lezen.
https://www.knack.be/nieuws/milieu/klimaat/oud-generaal-middendorp-linkt-klimaatcrisis-aan-veiligheid-over-20-of-30-jaar-moet-een-volledig-duurzame-defensie-mogelijk-zijn/De Matterhorn in de zomer.

Narya


Heel toevallig weer in Knack staan steeds 2 foto's bij elkaar. Hoe het was en hoe het is.

https://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/in-beeld-dramatische-toen-en-nu-fotos-van-smeltende-gletsjers-in-glacier-national-park/


Een heel ander bericht is dat een Duits bedrijf vraagt om niet gevaccineerde mensen!

"Twee jaar lang tonen deze mensen buitengewone veerkracht, doorzettingsvermogen en kritisch denken. Die mensen zoeken we". 
Ik dacht dat het om iets lichamelijks ging, maar het gaat om karaktereigenschappen. Ik word er blij van. Echt komisch vind ik dat er meteen mensen zijn die vinden dat dit discriminerend kan zijn. Tja ... wat was de afgelopen jaren allemaal niet discriminerend en geen (nou ja bijna geen) haan die ernaar kraaide. In hetzelfde Vlaamse blad als het gesprek met Tom Middendorp hebben ze een rubriek 'factchecking'. Ze onderzoeken berichten op waarheid, waaronder dit bericht. Op zich al dat ze dit gaan onderzoeken, wat ze vast niet deden toen bedrijven vroegen om gevaccineerde mensen, maar goed, het is dus zo.