donderdag 25 augustus 2022

Ideale wereld

Mijn nichtje en haar dochter uit Spanje kwamen hier lunchen. Lang geleden dat we elkaar zagen. Ze lijdt een vervullend leven. Naast haar werk in een orkest vangt ze verwaarloosde dieren op en probeert ze steeds meer zelfvoorzienend te leven. Ze was actief in het vaccinatiegedoe (kleine kinderen zaten met mondkapjes op school en zij is juist erg bezig met een zo gezond mogelijk leven) en spande een proces aan tegen vaccinatiedwang voor het orkest, wat ze hebben gewonnen. Het kan zijn dat ze het stuk land naast haar huis kan kopen. Het ligt al een tijd braak. Ze is bang dat er anders een bananenplantage op komt waar met veel gif gespoten wordt. Ik hoop zo voor haar dat het zal lukken. 
Waar zij zich ook erg op richt en ik vind dat prachtig is ruilhandel. Ze doet dat ook al. Ze liet bijvoorbeeld mensen in een huisje in haar tuin wonen en als wederdienst pasten ze op haar dochter als zij aan het werk was. 
Er zijn mensen die klussen en daarvoor groente en fruit krijgen enz. 
Het klinkt voor mij echt als de meest ideale samenleving. Gebruik maken van elkaars expertise. Je kan elkaar op alle mogelijk denkbare manieren helpen en het speelt zich af buiten een steeds meer technisch gerichte wereld.
Ik ben heel trots op haar. Daarbij is het een schat!!! Deze foto maakten we voor mijn zusje die er niet bij kon zijn.