woensdag 10 augustus 2022

Tomaatjes, zomers beeld en wonderlijk hoog viooltje

De tomaatzaadjes die ik buiten gezaaid heb zorgen voor veel sterkere planten als de planten binnen. Ik weet dat het bij het raam op het zuiden te warm is, maar toch probeer ik steeds iets. Hoeveel tomaten eraan gaan komen weet ik niet, maar binnen moet dat niet veel zijn anders knakken ze meteen om denk ik. Volgens mij met een tomaatje al. Ik heb nog veel meer gezaaid van de tomaatjes van de boer waar ik laatst over schreef. Gisteren nog een zak MMM (Makkelijke Moestuin Mix) gehaald.

Ik heb ook nog een gewoon zaadje geprobeerd. Tomatenzaadjes die ik al lang heb. De twee eerste tomaatjes, hier zijn ze. Mooi met de bloemetjes, de paarse basilicum en de blauwe lucht erachter! Een zomers beeld.
En dit vind ik toch ook weer wonderlijk. Een viooltje dat zo hoog wordt.