maandag 29 augustus 2022

2 experimentjes

Of het nu om recepten gaat of om gewassen, ik vind niets zo leuk als experimenteren en ik doe het dan ook bijna elke dag.
En als het om recepten gaat; hoe minder ingrediƫnten, hoe leuker (meestal).
Ik zag een recept van dezelfde hoeveelheid banaan als sesamzaad. Door elkaar roeren en koekjes van bakken. Toen bedacht ik me, met kokos i.p.v. sesamzaad is dat vast ook heel lekker. Ik had het nog niet gedacht of dezelfde Franse vrouw had dat ook bedacht. 
Ik doe er nog een snuf kaneel door en een snufje zout door beide soorten koekjes.

1 beker gepureerde banaan mengen met zout en 1 beker sesamzaad. 
Of in plaats van sesamzaad kokos.
30 minuten op 180 graden.
(Ik deed het iets langer en lagere temperatuur, maar dit is in de gewone oven en dus anders)
Makkelijker kan niet en erg lekker. Ik geef bij deze het kanaal door waar dit en veel andere leuke en gezonde hapjes worden gemaakt. 
Belangrijk is dat ze niet te dik worden (ik bakte ze de 1e x in de airfryer en dan is er minder ruimte waardoor ze wat dikker werden. Ik deed ze in een ronde vorm en sneed er puntjes van. Was ook lekker, maar ze horen toch wel echt knapperig te zijn vind ik.

Het tweede is; ik had een kontje van de prei in de grond gestopt en zie wat er gebeurt, er komen allemaal uitlopers aan. Ik wil zoveel mogelijk verschillende soorten groente in het klein, maar dat ik in ieder geval gewoon altijd groen heb. En als het nog eens echt koud word zet ik bijvoorbeeld de bosuitje weer binnen. Zo is het ook begonnen. Nu heb ik er zoveel, voor 'altijd'.

De prei