zaterdag 2 april 2022

Vervolg stand van zaken

Ik heb oude zaadjes gezaaid en ik ben zo benieuwd wat het gaat doen.

De pluksla begint al. Verder is er winterpostelein (raar in de lente, maar ik zie wel), rode peper (denk ik), paprika, bosui (had ik geen idee van) en snijbiet.Het wordt al heel spannend, hoe gaan we het redden? En nu hoorde ik dat er nog een klein bedrag bij komt maandelijks, wat we moeten betalen. We zijn hier (o.a.!!) komen wonen omdat het zo betaalbaar was. Dat is het nu niet meer, de kosten zijn meer dan verdubbeld. Kunnen we hier wel blijven wonen? Er is geen enkel alternatief (een tiny house zouden we kunnen betalen na verkoop van dit, maar de grond is onbetaalbaar). Daarbij wonen we hier heel fijn en zijn we omringd door een prachtige omgeving.
We MOETEN het dus redden en we gaan het redden. 

Gelukkig had ik nog cichorei ingeslagen. Ik had al twee pakken opgeruimd.Vanmorgen kwamen de grote boodschappen, doe ik altijd in het begin van de maand. Is het nou in het begin of aan het begin? Nou ja. Ik doe geen concessie aan de biologische producten. Ik neem geen vaccin* met wat ik vind rommel, tenzij ..., laat staan dat ik elke dag gif via groente binnen wil krijgen. Liever minder dan niet goed. Het scheelt wel enorm om veel tegelijk te kopen. We zijn dus rijk met alles en kunnen voorlopig vooruit. Alleen als er iets kapot gaat, nu zo'n speciaal lichtje in de keuken ...

Ik schrijf hierover omdat mensen die in dezelfde situatie zitten zich hopelijk gesteund voelen en vooral gestimuleerd! Niet vooral, het is allebei even belangrijk.

Dit staat vandaag in de krant:
"Nederlanders hebben moeite rond te komen door de inflatie. Ook middengroepen redden het amper."

Henk las net voor dat een Duitser zich 87 keer liet vaccineren om de bewijzen ervan te kunnen verkopen. Er is ontzettend veel gefraudeerd maar dit is wel heel heftig. Hoewel, misschien lucratief voor ons? :-) Dan moeten we er wel heel veel geld voor vragen en het steeds opnieuw laten doen. Het idee ...
Voor deze man heeft het nu geen zin meer want ook in Duitsland zijn nu eindelijk de regels versoepeld.