zaterdag 16 april 2022

Soepje van 'afval' en alvast ...

Ik schreef er een paar dagen geleden over. We zijn arm en ik voel me zo rijk. Gisteren kwamen er heel veel groentes (en fruit) van Ekoplaza. De kasten aardig vol. Dit is het enige wat er echt toe doet.

'Het ding' is inmiddels gearriveerd, van het laatste geld van Martin. Ik zal er binnenkort een foto van plaatsen. Mocht er ooit oorlog komen, of de elektriciteit valt uit ... Ik maak u nieuwsgierig.

De wind was koud en de zon was echt warm. Ik heb die combinatie op deze manier volgens mij nog nooit eerder meegemaakt. Wel het verschil tussen schaduw en zon, dat hadden we in Oost-Groningen heel sterk. Dit nooit. Morgen, Eerste Paasdag is het anders, het wordt heerlijk weer de komende tijd. 

Ik zou alles (zoveel mogelijk) gaan gebruiken. Zo maakte ik vanavond een soepje van het 'afval' (in Duitsland stond altijd een doos in de winkel, waar mensen de stelen in deden) van koolrabi en het groen van radijs. Uitje erbij, knoflook-, uien- en bouillonpoeder. Alles in de blender. Erbij halve pitabroodjes uit de airfryer met olijfolie en knoflook. Daarop rijpe, zoete tomaat en knoflookbieslook. Knoflookbieslook heb ik al even en ik heb geen idee meer hoe ik eraan kom. Hij doet het steeds beter. Ook nog wat eikenbladsla erbij, met alleen kruidenzout. Een eenvoudige, heerlijke maaltijd, die een paar dubbeltjes kostte. 
Kopje koffie en brownie toe. Ik maakte de brownies voor Pasen. Morgen een foto. Ik heb gewoon maar wat verzonnen en het was erg lekker. Ik vind dat ik de airfryer en oven erg veel gebruik, moet minder. De brownies hoefden niet in de oven. Ik zet het bij 'recepten'.Later:
Dit hebben we nog nooit gedaan, het is 22.45u en ik heb cichorino gezet en we hebben er een stukje zelfgebakken Paasbrood bij. We konden niet wachten. Oooh, wat lekker. Het brood is ook heel mooi geworden. Morgen een foto. Ik wilde hem eigenlijk in de airfryer bakken maar ik was bang dat hij het verwarmingselement zou raken. Dat zou niet gebeurd zijn, het kwam niet boven de vorm uit. 
Wat genieten dit!