maandag 4 april 2022

Zorgen voor goede voeding als er heel weinig geld is

Gisteren kreeg ik een 'brief' van iemand die een bepaalde ziekte heeft waardoor gezond eten extra belangrijk is. Ze is wanhopig omdat ze het niet/nauwelijks kan betalen. Wat te doen?

Ik ben blij dat ze me schreef. Ik heb meteen een nieuwe, speciale pagina hiervoor aangemaakt. Ik ga mijn best doen om jou en anderen die in dezelfde situatie zitten bij te staan. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het aan ga pakken. Ik wilde eerst alleen avondmaaltijden doen, maar ik doe alle maaltijden en ook alles erom heen want het gaat om veel meer.

Om nog even op die mevrouw terug te komen, ze bestelt een groente pakket en moet het dan soms weer annuleren. Dit lijkt mij nu toch een vooraanstaande taak van de regering om te zorgen dat onbespoten groente en fruit goed betaalbaar zijn. Dan pas kan iemand aan zijn gezondheid werken.

'Toevallig' dat ik gisteren met de gedwongen eenvoud van de 40er jaren bezig was. Het bracht me al n de juiste stemming en in die stroom ga ik verder. 

Ik zoek eerst nog even wat op en dan ga ik verder met de pagina waar ik gisteravond aan begonnen ben. Hij staat aan de bovenkant.

Vroeger zuinig leven:

Leuke en goede tips, maar nooit, echt nooit een boterham met tevredenheid of schuifkaas. Zeker met het brood dat je ziet niet. Maar sowieso, nee, maaltijden zijn om van te genieten, hoe sober ze ook zijn. Het verhoogt de kwaliteit van je leven. Letterlijk en figuurlijk!

https://www.plusonline.nl/nostalgie/de-hand-op-de-knip-zo-deden-we-het-vroeger

Terwijl ik zo schrijf, besef ik dat het ruimer moet, niet alleen voeding, dat is de titel nu. Nee, ik maak van eten leven, al neemt voeding een centrale plaats in.Later

Ik ben zo ongeveer de hele dag bezig geweest met de nieuwe pagina. In gedachten was ik steeds op anderen gericht, terwijl we zelf natuurlijk in precies dezelfde situatie zitten, grappig. Ik hoop dat ik mensen op deze manier een beetje moed en vertrouwen kan geven. Ook met weinig is goed te leven. Als er schulden zijn is het ingewikkelder en dat is nu ook bij veel mensen aan de hand. Door heel zuinig te leven gloort er hopelijk binnen afzienbare tijd  licht aan de horizon.