dinsdag 5 april 2022

Steeds goedkoper

Goedemorgen lieve allemaal, 

Dadelijk ga ik verder met de steeds goedkopere boodschappen op 'Goed leven met weinig'. 
Ik heb vaak de vraag gekregen om voorbeelden van €15 per week. Dat komt en ik ga verder. Benieuwd waar ik eindig deze keer. 

De vrouw van wie ik de brief over te weinig geld voor goede producten kreeg is niet alleen zelf ziek, maar een zoontje van haar ook en dat kost haar heel veel geld. Deze mevrouw woont in Vlaanderen hoorde ik gisteren. Daar zijn de regelingen en voorzieningen anders dan hier. En de prijzen van de Jumbo zijn dus niet voor haar, maar voor mensen in Nederland. Maar het uitgangspunt en de manieren om zo gezond mogelijk met weinig geld om te gaan is universeel. Wat ik heel opvallend vind is dat ze schreef dat ze vindt dat biologische boeren de juiste prijs voor hun producten moeten krijgen. Dan heeft ze het zelf zo moeilijk en is toch ook daarmee bezig. Ik vind het sowieso bewonderenswaardig hoe ze het allemaal doet, zonder in de schulden te geraken (om het een beetje Vlaams te houden). Zo schreef ik ook at ze fier op zichzelf kan zijn. Ik vind Vlaams een prachtige taal. 

Om 7.45u was ik al terug van mijn ochtendwandeling. Het was een stuk minder koud dan gisteren. Wel vochtig, maar wat rook het heerlijk.

Ik wens u een mooie dag.

https://www.natuurenmilieu.nl/blog/geld-besparen/

Later:

Ik schreef laatst iets over schaarste. Er is weinig zonnebloemolie, maar ook van meel mag je maar 1 of 2 pakken kopen. Er komt veel graan uit de Oekraïne. Nu niet.