zondag 24 april 2022

Buurvrouw en boekweitburgers

Ik hoop dat u een fijn weekend heeft gehad. Ik had het laatst over al die kleine momenten die vreugde geven. Zo keken we gisteren naar een heel klein spreeuwtje (dacht Henk) die over een takje racete. Vanmiddag zagen we twee vlinders die maar om elkaar heen vlogen. En och, het is zo mooi overal. 

Gisteren was ik bij onze Tilburgse buurvrouw, Brabanders onder elkaar. Juist hier hebben we het lang over gehad. Over hoe dankbaar we zijn voor ons leven, dat het is zoals het is. Dit is inclusief wat moeilijk is maar er is innerlijke ruimte voor intense belevingen. Dat is nergens van afhankelijk. Ik kreeg een berichtje of ik even langs kwam om bij te praten. Ik had net een dutje gedaan en een beker sterke thee gemaakt. Daarmee ging ik naar haar toe. Het was fijn om samen te zijn, ik ben dol op haar. We zijn gelukkig voor een groot deel gelijkgestemd . Voor mij is dat belangrijk en het maakt me gelukkig. En we benadrukten maar weer eens hoe blij we zijn dat we in het rustige noorden wonen. 

Van de meest eenvoudige ingrediënten is allerlei goeds en lekkers te maken. Ik heb geëxperimenteerd met boekweitburgers. De laatste keer hadden we ze op een broodje en dan denk je graan met graan (als het plantaardig is, is het meestal graan met peulvruchten. Een bruine bonen of linzenburger, of iets met soja), maar het was heerlijk! Geraspte wortel op de onderste helft  die ik met een beetje mosterd had besmeerd. Daarop de burger. Gebakken uitjes en gemarineerde komkommer (gewoon in het nat van een augurkenpot gedaan) en tomatenketchup  Daarvoor maakte ik ze met gebakken courgette en uien en een salade met appel (foto). Balletjes door een Bolognese saus lijkt me ook lekker, of als een gehaktbal met aardappeltjes en groente.