vrijdag 29 april 2022

Walgelijk

Dat er ├╝berhaupt nog legkippen bestaan ... Er gaan er weer 50.000 geruimd worden. Het woord geruimd alleen al. Een vreselijk woord, maar verdoezelt. Vermoord zou ik zeggen. Het is zo walgelijk en de hoeveelste keer is het dat het deze maand gebeurt De vorige keer waren het er 90.000. Als de kippen zelf besmet zijn worden ze doodgemaakt, maar ook als ze niet ziek zijn maar gehouden binnen een klimmer afstand. Het gaat om geld, niets menselijks (dierlijks!) aan.

Als ik google staat er als eerste "Uw vogels worden gedood, de karkassen vernietigd en uw bedrijf ontsmet". Over de ontsmetstoffen denk ik nu maar even niet na. Alleen de kippen. Het begint met rode kammen en kippen die sterven. Op zich al verschrikkelijk. Vervolgens worden ze vergast en in containers gedumpt. Ik beschrijf het niet uitgebreid, dat voegt niets toe.

Dat zulke bedrijven mogen bestaan, ik snap het niet. Wat voor mooi werk zouden deze boeren niet kunnen doen? Mensen voeden zonder at er slachtoffers vallen of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.