maandag 11 april 2022

Opgezette klieren en macht

Duizend meldingen (en soms zelfs 2500) bij Lareb per dag van opgezette klieren na de 2e booster.

De vijfde(!) verlenging geldingsduur Tijdelijke Wet maatregelen Covid 19. Bespottelijk en het wordt weer oor de meeste mensen geaccepteerd. Waarom? Elke keer vraag ik me af waarom. Omikron is niet eng, de macht die er steeds meer ontstaat wel.

In veel gebieden is het mensen nog steeds volledig in de bol geslagen. Een sterk en afschuwelijk voorbeeld hiervan is dat in Sjanghai het nu een paar keer is voorgekomen dat het hondje van een 'baasje' dat Omikron heeft is doodgeslagen. Coronaprotocollen. Waarom? Omdat het hondje iemand zou kunnen besmetten met een onschuldig virus? 
De meeste mensen zullen dol op hun huisdieren zijn, maar juist in China (Sjanghai) schijnt het heel sterk te zijn. Ik wist dit niet maar vind het wel logisch. 
Mensen die daar Omikron hebben zijn wanhopig. Je mag niet in je eigen huis blijven, maar moet op een aangewezen locatie verblijven. Het diertje (schrijf een verkleinwoord omdat het vaak om kleine hondjes schijnt te gaan) blijft achter waardoor het verhongert (sociale structuren zijn er blijkbaar anders) of ze worden losgelaten en dan hoop je dat ze overleven. En wie weet wat er nog meer gebeurt.
Een eigenaar liet zijn hondje vluchten, maar hij kwam niet ver. Een corona-preventiemedewerker sloeg het dier dood. Hier is een filmpje van gemaakt. Het filmpje is door miljoenen Chinezen bekeken. De Chinese vereniging van huisdiereigenaren schreef een open brief aan de lokale autoriteiten met een pleidooi tegen dit soort wreedheden. 
Ik mag dan niet veel vertrouwen meer hebben in wat hier gebeurt, maar dit totaal zinloze gedrag wat ervoor zorgt dat mensen het soms meest, of enige dierbare in hun leven ontnomen wordt is onmenselijk (en ondierlijk!). Juist in een land waar een onderdrukkend regime heerst zijn huisdieren denk ik een bron van rust, plezier en liefde.