woensdag 30 augustus 2023

Banaan-appel koek/cake

Op dinsdagavond hebben we altijd iets bij de cichorino als toetje.
Er staat nu, het is 15.30u, een banaan-appel koek/cake in de airfryer. Geen idee of het wat wordt. Natuurlijk wordt het iets, maar kan ik het snijden of doe ik het in een schaaltje?
Onbewerkt, op een natuurlijk manier gezoet en goede ingrediënten.

3 appeltjes gepureerd (met een klein scheutje water om het op gang te brengen).
Het werd 220 gram
1 geprakte banaan 
100 gram gemalen havermout
1 eetlepel gemalen lijnzaad
1 theelepel wijnsteen poeder
snuf zout
Beetje vanille en kaneel
Luchtig door elkaar kloppen en een kwartiertje laten staan
Banaan in zijn geheel 2x overdwars doorsnijden en die 'repen' groot laten en/of in stukjes snijden en op het beslag leggen
Ruim een half uur gebakken, het eerste kwartier op 170 graden en daarna op 160 graden

Het werd zeker wat, heerlijk! De banaan was gecaramelliseerd.
Dit is een goede basis voor fruitkoek/cake. Bessen, frambozen, pruimen, ananas, perzik, stukjes appel, rozijnen of ander gedroogd fruit  zoals pruimen of abrikozen in de winter, en/of noten of zaden, alles is er vast lekker door.
De basis kan ook alleen uit banaan bestaan, maar ik heb zoveel appels.