donderdag 3 augustus 2023

Allerlei en amandelkoekjes

Wat staat als kop boven een artikel in de krant(Telegraaf):
"Ineenstorting van vraag naar vaccins tegen corona doet Pfizer pijn."

Door de ingestorte vraag naar de vaccins zakte de omzet in het tweede kwartaal met meer dan de helft in elkaar. Vorig jaar lag de omzet 54% hoger. Daardoor moest Pfizer zijn omzetverwachting voor heel 2023 fors naar beneden bijstellen, met 1 miljard dollar (909 miljoen euro). Het afgelopen kwartaal hebben ze maar 12,7 miljard Dollar verdiend, zo zielig. 
Wat er in die kop staat is toch verschrikkelijk? Er staan drie verschrikkelijke dingen in vind ik.
Dat er nog steeds geprikt werd (en soms dus nog).
Dat ze het erg vinden dat mensen er niet ziek van worden, want anders zouden ze juist blij zijn dat er minder vraag is.
Dat ze iets minder verdienen vinden ze erg en dat terwijl er zo gigantisch veel verdiend wordt bij dat bedrijf. Met wat?  
---

Hier zou ik meer over willen weten. Deze informatie is van Patrick Webb. Er is een professor uit Nieuw-Zeeland die  zo heet, maar ik weet niet of hij het is, die dit geschreven heeft. Dit is een klein stukje uit een grote hoeveelheid berichten.

"Een nieuwe studie van de Universiteit van Colorado bevestigt dat gevaccineerden gevaarlijke antilichamen hebben overgedragen die door het mRNA-vaccin zijn gegenereerd via aerosolen, ook wel bekend als vaccin-uitscheiding.
Studie observeerde de distributie van het Covid-19-vaccin in de lichamen van Wister-ratten gedurende een periode van 48 uur. Met een zorgwekkende bevinding dat de Pfizer-injectie zich na verloop van tijd ophoopt in de eierstokken. De hoogste concentratie werd waargenomen in de lever en de speekselklieren." 
https://twitter.com/pwleaks/status/1685714868144357378?s=20
https://twitter.com/TheChiefNerd/status/1687124224614273025?s=20
---

Soms lees ik iets en denk ik ja, dat is ook wat ik zag, las, hoorde, dit, op een poster:
"Angstig voor een virus maar niet voor een dictatuur".

Alleen helemaal in het begin was ik even bang voor het virus, maar daarna helemaal niet meer.
Als ik er meer van had geweten en als de goede middelen ingezet zouden zijn, zou ik ook in het begin niet bang zijn geweest. Angst overdragen werd een obsessie, waar 'iedereen' aan mee deed. En vooral 'iedereen' nam het tot zich. Niet iedereen, maar wel veel mensen.
Dan stopt het leven op een bepaalde manier, als je in de ban van angst bent. Om het over de gevolgen van de maatregelen maar niet te hebben. Die gevolgen ervan zullen nog eindeloos lang zicht- en voelbaar zijn. En ze hebben grote consequenties voor een leefwaardige wereld. Ik weet niet of ik dit woord nu bedenk, even opzoeken ... Levenswaardig komt voor, leefwaardig niet. Bij deze dan, het dekt de lading voor mij.
Met welk gevoel leef je?
Het blijkt dat in 2021 25% van de overledenen stierven door corona en 75% met. Een groot verschil, dat vanaf het begin aandacht had moeten krijgen. Sterven aan iets anders, terwijl je toevallig corona had. Alleen hierdoor al is een totaal vertekend beeld ontstaan.

Voor een dictatuur ben ik wel bang, al gaat het zoals het gaat, zoals altijd. Ik heb gelezen van mensen hoe het van binnenuit voelt om in een dictatuur te leven.
Je ziet hoe er geleidelijk aan beperkingen komen en het is juist het geleidelijke waardoor een grote groep het niet ziet. Dat is het engst.
---

Een wel heel gemakkelijk en lekker suiker- en glutenvrij koekje dan maar.
1 banaan prakken
50 gram amandelmeel erdoor
snufje zout en eventueel kaneel of vanille 
eventueel een lepel kokosolie
20 minuten bakken op 170 graden in de airfryer. In een gewone oven op 180 graden.

Jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt. Ik heb altijd amandelmeel, in grote hoeveelheden, het is zo veelzijdig. Ik combineer het vaak met boekweitmeel, havermoutmeel of een combinatie.

Binnenkort iets positiefs over hulp en geestelijk wegglijden.